Bibliotheek Amstelland wint prijs voor digitaal aanbod

Niek Verweij (ict), Christine Kempkes (directeur) en Victor van Honk (marketing) bij de prijsuitreiking.

Bibliotheek Amstelland heeft weer eens een prijs in de wacht gesleept. Deze keer de aan de Award Digitale Bibliotheek verbonden publieksprijs. De juryprijs ging naar de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. De Award werd toegekend tijdens het congres DB Update 2012 in Rotterdam en is een initiatief van het vakblad Digitale Bibliotheek (www.digbib.nl). Jaarlijks gaat die naar de Nederlandse openbare, wetenschappelijke of bedrijfsbibliotheek waar analoge en digitale bronnen integraal beschikbaar zijn én advies gegeven wordt bij het samenhangend gebruik daarvan, onafhankelijk van tijd en plaats. De bibliotheek moet verder innovatief, gebruiksvriendelijk, snel, laagdrempelig en aantrekkelijk zijn en klantgericht werken. Andere voorwaarden: overal en altijd toegankelijk en dagelijks 24 uur bereikbaar zijn, een toegevoegde waarde hebben en effectieve PR- en communicatiemiddelen op gebied van voorlichting en content-aanbod bieden. De Bibliotheek Amstelland was een van de acht genomineerden, samen met de KB in Den Haag, openbare bibliotheek Nieuwegein, Stichting Bibliotheken Midden-Fryslân, de Universiteitsbibliotheek van de VU, de Digitale Bibliotheek van Rijkswaterstaat, Team Ruimtelijke Kwaliteit en bereslim.nl. Bibliotheek Amstelland sleepte met duidelijke meerderheid aan stemmen de prijs in de wacht. Via social-media als Facebook, Twitter, LinkedIn en door contacten in de bibliotheek zijn de bezoekers en leden van de bibliotheek opgeroepen hun stem uit te brengen. Daaraan is massaal gehoor gegeven. ‘Een mooie opsteker in deze tijd van bezuinigingen en een mooi gebaar van onze leden en iedereen die zijn of haar stem heeft uitgebracht. En een stimulans voor ons om nog meer digitale initiatieven te starten die bijdragen aan nog efficiëntere en klantvriendelijker dienstverlening,” zegt directeur Christine Kempkes.

Lees ook:Social Media bootcamp ondernemers & baanlozen
Lees ook:Opgeven voor expositie amateur fotografen
Lees ook:Training in zich profileren via social media
Lees ook:Hema academie voor leden bibliotheek
Lees ook:Informatieavond over ondernemen met social media bij ING

Eén reactie op “Bibliotheek Amstelland wint prijs voor digitaal aanbod

  1. hadri

    wie zou nou gestemd hebben??/
    bijna geen elke medewerker kan ook niet iets heel simpels over e-books vertellen of computers.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.