Poetin, de monarch in Amstelveen…

Rusland-kenner Peter d’Hamecourt houdt zaterdag 12 november (15.00 uur) bij boekhandel Libris Venstra (Binnenhof)  een lezing over het koningsdrama rondom Vladimir Poetin. Toegang is gratis, wel graag reserveren via [email protected]. Boris Jeltsin maakte van Rusland een soort monarchie. Hij zette op de laatste dag van 1999 zijn kroon op het hoofd van Poetin, een KGB-kolonel die de klus afmaakte en een ware monarch werd. Poetin plantte na acht jaar een kroon op het hoofd van Dmitri Medvedev en maakte hem op die manier onderkoning. Zelf omkleedde Poetin zich met de hermelijnen mantel van de ´nationale´ leider. Macht in Rusland hangt al eeuwen aan een persoon, legt Peter d’Hamecourt uit. De hofhouding van de monarch verdeelt onderling de rijkdommen van Rusland.

Wie in de hofhouding afwijkend gedrag vertoont, ontmoet de ijzeren hand van de monarch en riskeert verbanning of opsluiting. Over die absurditeiten van Poetin’s monarchie gaat het in de lezing en het boek ‘Vladimir Poetin’ van d’Hamecourt, die na zijn lezing signeert.  Meer informatie op www.venstra.nl

Lees ook:Lezing over Poetin week later
Lees ook:Ruslandkenner d’Hamecourt bij boekhandel Venstra
Lees ook:Lezing over Poetin in Villa Randwijck
Lees ook:Lezing over Rusland op Wester-Amstel
Lees ook:Russische musici in Kruiskerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.