Tomado in Museum Jan van der Togt

Ter gelegenheid van het 20-jarige bestaan van Museum Jan van der Togt wordt daar van 2 oktober tot en met 13 november een tentoonstelling gehouden van de bekende Tomado producten in combinatie met kunst. Journalist Emile Bode leidt de tentoonstelling ‘Tomado en het museum’  in bij de offciele opening op zondag 2 oktober (16.00 uur). Jan van der Togt was de grondlegger van de Tomado fabriek, die onder meer het bekende metalen boekenrekte io de markt bracht. Aan het kleurrijke ijzeren wandmeubel is de expositie gewijd. Aan bekende Nederlanders, lokale kunstenaars, burgemeester emn wethouders en medewerkers van het museum is gevraagd een eigen rekje te vullen met een kunstwerk of persoonlijk voorwerp uiit de jaren vijftig of zestig. De tentoonstelling wordt aangevuld met foto’s en verhalen die Emile Bode verzamelde voor zijn artikel in de Telegraaf: ‘t Romado verhaal van uw jeugd.’

De tentoonstelling is een eerbetoon aan de fabrikant Van der Togt, die ook de oprichter was van het naar hem genoemde museum. Metaltex, tegenwoordig de fabriant van de rekjes, gaf een groot aantal ervan aan het museum cadeau. Tijdens de Tomado tentoonstelling zijn ook stukken te zien uit de glacollectie, die in de loop der jaren door vrienden van het museum werden geschonken.  Die maken ook de Tomado tentoonstelling mogelijk. Het museum (Dorpsstraat 50) is van woensdag tot en met vijdag geopend van 11.00 tot 17.00 uur en aterdag en zpondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Lees ook:B&W vergaderde in Van der Togt Museum
Lees ook:Museumkeurmerk voor Van der Togt Museum
Lees ook:‘Drie Gratiën’ en Armando bij Vd Togt
Lees ook:Zilveren jubileum bij groter Van der Togt
Lees ook:Nieuwe vleugel en exposities 25-jarig Van der Togt Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.