Burgemeester geeft aftrap voorleesdagen in de bieb

Burgemeester Jan van Zanen geeft op woensdag 19 januari de plaatselijke aftrap voor de landelijk georganiseerde Nationale Voorleesdagen. Hij doet dat in de bibliotheek aan het Stadsplein tijdens het jaarlijkse ‘voorleesontbijt.’ De Nationale Voorleesdagen 2011 duren van 19 tot en met 29 januari. Doel: het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te bevorderen en de bibliotheek te laten ontdekken door ouders van jonge kinderen.Amstelland Bibliotheken biedt in die periode de gelegenheid kleuters en peuters (tot 6 jaar) zonder de vijf euro inschrijfkosten aan te melden als lid. Zij krijgen een gratis bibliotheekpas bij alle vestigingen van Amstelland bibliotheken. Daarnaast worden allerlei activiteiten georganiseerd.

In totaal worden meer dan 300 kinderen van verschillende basisscholen uit  Amstelveen ontvangen. Tijdens de gratis reguliere voorleesmiddagen op woensdag 19 en 26 januari wordt voorgelezen uit twee prentenboeken uit de prentenboeken top tien. Na afloop is er een klein presentje voor de kinderen. Zaterdag 22 januari verzorgt Janus van het Pagetti Jeugdtheater de voorstelling ‘Iet Fiet waait weg’, naar het Prentenboek ‘Fiet wil rennen’, in De Mikado Aalsmeer. Op zaterdag 29 januari is deze voorstelling in bibliotheek Uithoorn te zien. Geschikt voor kinderen van 2-6 jaar. De prijs is zes euro. Pashouders betalen vijf euro en in de voorverkoop gaat van deze prijzen een euro af. Voor meer informatie en reserveren van kaartjes kijkt u op www.amstelland-bibliotheken.nl.

Lees ook:Voorleesdagen in bibliotheek
Lees ook:Ontbijten met voorlezende burgemeester
Lees ook:Burgemeester leest voor in de bieb
Lees ook:Lot Lohr en Ton Meijer op voorleesdagen
Lees ook:Weer ‘voorlees-voorstelling’ van Ton Meijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.