Cobra beste museum van het land

Van de 50 grootste musea in het land is het Cobra Museum volgens het Algemeen Dagblad het beste. De krant hield, zoals het dat ook jaarlijks met oliebollen doet, een vergelijkend onderzoek. Cobra kreeg een 8,5 en werd met 8,45 gevolgd door het Maritiem Museum Rotterdam. Het onderzoek strekte zich uit over de collectie, presentatie, bereikbaarheid, horeca en winkels in de omgeving. Het Cobra Museum is een prachtig gebouw, heeft een afgewogen eigen collectie en prikkelende tentoonstellingen, vindt het AD. Alleen de kindvriendelijkheid kan wel wat beter, evenals het bezoekersaantal (75.000 per jaar). De test werd gehouden in verband met het komende museumweekend (5 en 6 april).

Lees ook:Cobra Museum bijna 100.000 bezoekers
Lees ook:Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten
Lees ook:Nieuw programma Cobra Museum en Rietveld academie
Lees ook:Gemeente pompt dik half miljoen euro in Cobra Museum
Lees ook:Vijftien topwerken uit collectie ABN Amro in Cobra Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.