Nieuwe stichting voor beheer kunst Cobra Museum

Ter bescherming van kunstwerken bij eventuele liquidatie van het Cobra Museum komt er een nieuwe stichting. De gemeente heeft het museum toestemming gegeven die op te richten en er in deel te nemen. Oprichting van de Stichting Collectie Cobra Museum moet voorkomen dat subsidies en andere geldbronnen opdrogen.

De nieuwe stichting stelt zich ten doel kunstwerken in eigendom te verwerven, te beheren en in bruikleen te verkrijgen. Zij stelt die aan het Cobra Museum ter beschikking om ze aan het publiek te tonen. Grote fondsen willen tegenwoordig bij het geven van geld voor aankopen van kunstwerken de garantie dat die bij eventuele liquidatie niet verloren gaan voor het totale Nederlandse kunstbezit, bijvoorbeeld doordat zij worden geveild. De nieuwe stichting voorziet daarin. Als het museum failliet gaat, blijft de kunst haar eigendom. De gemeente wil wel dat de geldstromen tussen beide stichtingen transparant blijft.

Lees ook:Werken uit Cobra Museum in Ver. Ar. Emiraten
Lees ook:Gemeente pompt dik half miljoen euro in Cobra Museum
Lees ook:Vijftien topwerken uit collectie ABN Amro in Cobra Museum
Lees ook:Cobra krijgt twee ton uit loterij
Lees ook:Kunst uit ING-kantoren in Cobra Museum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.