Kersenbloesemfestival op 5 april

Voor de zesde keer wordt woensdag 5 april het kersenbloesemfestival (Cherry Blossom Festival) gehouden. Amstelveen organiseert het in samenwerking met Amsterdam, Almere, Haarlemmermeer en de Japanse ambassade. Het begint (om 15.45 uur) met een wandeling van het raadhuis naar het bloesempark in het Amsterdamse Bos.

De 400 kersenbomen in het park werden in 2000 aan de gemeente geschonken door de Japan´s Women´s Club ter gelegenheid van 400 jaar Japans-Nederlandse betrekkingen.

Er zijn optredens van de Japanse Taiko drummers van de Hanadon Group en een demonstratie Kyudo (Japans handboogschieten) door Michi no Kai dojo. Na een speech van mevrouw L. Griffith wordt er getoost met sake en spreekt prof. W.R. Gulik. Om 16.15 uur wandelt iedereen terug naar het raadhuis voor toespraken van burgemeester Jan van Zanen en de Japanse ambassadeur Komachi.

Lees ook:Taiko-drummers Yamato in Schouwburg
Lees ook:Kersenbloesemfestival op 8 april
Lees ook:Gevarieerd programma Japan Festival
Lees ook:Bloeiend en zonnig kersenbloesemfestival
Lees ook:Twee dagen Japans feest en (veel) vermaak op Stadsplein

2 reacties op “Kersenbloesemfestival op 5 april

  1. Carla Oldenburger

    Wie kan mij de naam van de ontwerper van het Bloesempark noemen? Ik vind het een prachtig park, deze week voor het eerst gezien. Daarom vind ik het belangrijk te weten wie de ontwerper is, dat staat niet op het informatiebord. Ook een plattegrond op Internet ergens te vinden? Dank CO

      /   Beantwoorden  / 
  2. Carla Oldenburger

    Wie kan mij de naam van de ontwerper van het Bloesempark noemen? Ik vind het een prachtig park, deze week voor het eerst gezien. Daarom vind ik het belangrijk te weten wie de ontwerper is, dat staat niet op het informatiebord. Ook een plattegrond op Internet ergens te vinden? Dank CO

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.