Van den Bergh als PvdA-probleem

Harry van den Bergh

Hij was naar een onverkiesbare plek op de kandidatenlijst gedirigeerd en trok kennelijk daaruit conclusies. PvdA-raadslid Harry van den Bergh keert niet terug in de gemeenteraad, na de verkiezingen.

Hij verdedigde volgens sommigen nog het oude sociaal democratische standpunt. Niets mis mee, zou je zeggen, maar de PvdA wil nu wel in de liberale coalitie blijven. En dan is een stoorzender als Van den Bergh een probleem als het op meepraten en klakkeloos aansluiten bij de andere drie partijen daarin aankomt.

In het door de coalitie gepropageerde programma van B&W staat bijvoorbeeld dat het woonbeleid gebaseerd met zijn op doorstroming. Ja, dan kun je natuurlijk niet een fractiegenoot hebben die luid en duidelijk roept dat die doorstroming volledig is mislukt, zoals in de oppositie ook wordt gehoord. Eigenlijk keerde Van der Bergh een beetje terug naar het standpunt een vorig standpunt van de PvdA dat er ook voor sociale woningbouw ruimte moest zijn. Daarmee kwam zij in conflict in conflict met de VVD en daardoor buiten de lokale regering te staan. Dat gebeurt ons geen tweede keer, moet men in het sociaal democratische kamp hebben gedacht. Dus zei men daar ja op alles wat de VVD graag wilde, zodat een compleet liberaal college ontstond.

Dan kun je natuurlijk niet een dwarsligger hebben als Van den Bergh. Zeker niet met de verkiezingen voor de deur. Want het college van B&W wil met de nu zittende wethouders gewoon door. Door het wegsturen van Harry wordt in dat opzicht de positie van PvdA-wethouder Jeroen Brandes zo niet gered, dan toch minimaal een kans gegund. Voor wie het nog niet wist: Zo zit politiek in elkaar.

 

 

 

Lees ook:Kunstcollectie Harry van den Bergh bij Jan van der Togt
Lees ook:PvdA als draaimolen
Lees ook:Harry van den Bergh over Europa
Lees ook:Raad wil meer invloed op metropool
Lees ook:Lokale politiek is simpel

Eén reactie op “Van den Bergh als PvdA-probleem

  1. Jan Demming

    De lokale politiek heeft zich dus volledig aangepast aan de landelijke, zoals die tot voor kort functioneerde.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.