Genderneutraal

De krankzinnige discussie over genderneutraliteit woedt volgens een woordvoerder nu ook in de gemeentelijke gelederen. Er werd al even herinnerd aan het regenboog-zebrapad in het Stadshart en de regenboogvlag die op onder meer tijdens Euro Pride en de Coming Out Day boven het raadhuis wappert.

Voorheen konden vooral lesbiennes en homo’s uit de kast komen, maar daar zijn inmiddels biseksuelen en transgenders aan toegevoegd.

Daar houdt tegenwoordig der discussie niet op. In een democratie moge de meerderheid beslissen, nu bepaalt een minimale minderheid wat er gebeurt. Dus degenen die zich man noch vrouw weten. Kijk, sommigen voelden zich in een verkeerd lichaam geplaatst. Zij waren als man ter wereld gekomen, maar voelden zich vrouw, bijvoorbeeld. Of omgekeerd. Er worden jaarlijks enkele tientallen operaties verricht om dat te verhelpen. Gelukkig ben ik nu vrouw, ze een van de geopereerden, die zich ook als zodanig wil manifesteren en dus niets opheeft met de genderneutraliteit. Juist niet, denk ik.

 Idioterie

Maar dat is volgens sommigen onzin. En die vinden bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam en de Nederlandse Spoorwegen aan hun zijde. De eerste besloot de kreet ‘dames en heren’ ook uit brieven te verwijderen en ook sanitair mag er geen onderscheid meer worden gemaakt. De NS noemt reizigers niet meer dames en heren passagiers of zo. Amstelveen denkt er over na of dat voorbeeld moet worden gevolgd. Het heeft nogal wat deels kostbare consequenties naar de pijpen van die minimale minderheid te dansen. Kijk, van homo’s en lesbiennes heb ik nooit protest gehoord tegen het gebruik van respectievelijk heren- en damestoiletten. Graag zelfs, zou ik er bijna aan toevoegen, want zij zijn seksueel op het eigen geslacht gericht.

Maar ja, je zit met een minimaal groepje dat kennelijk niet helemaal weet waar Abraham de mosterd moet halen. En daarop richten zich dus Amsterdam en NS. Wie volgt? Ik hoop niet dat Amstelveen voor die idioterie vatbaar blijkt te zijn. Maar ja, omgeslagen hogere overheden kunnen met wetgeving op den duur haar daartoe dwingen, als ze al niet uit een misplaatst gevoel voor modernisme of mode de meerderheid in gemeenteland volgt.

Raadsleden

Ik zie het al voor me. Om te beginnen moeten alle toiletten dus worden ongebouwd en in de gemeenteraad mag geen raadslid met heer of mevrouw worden aangesproken. Want dames en heren zijn tot geslachtloze wezens verordineerd. Burgers worden in brieven aangesproken als ‘beste ingezetene’ en de omschakeling heeft ongetwijfeld nog meer consequenties, waarbij het wapperen van die vlag kinderspel lijkt. Maar goed, het was een begin. Van de ellende, had ik er bijna aan toegevoegd…

 

Lees ook:DVH honkballers blijven winnen, softbalsters verliezen
Lees ook:Regen spelbreker voor honk- en softballers
Lees ook:Tachtig deelnemers aan indoor triathlon
Lees ook:DVH-vrouwen blijven verliezen
Lees ook:Zestien koninklijke onderscheidingen in Amstelveen

3 reacties op “Genderneutraal

 1. Daan Banaan

  Een gedicht waard dit “probleem”.😜😜

    /   Beantwoorden  / 
 2. onskentons

  Flikker op met die onzin.

    /   Beantwoorden  / 
 3. F. Wijlens

  Ik vind die genderneutraliteit, op zich, niet eens zo een slecht idee. Verder vind ik het bovenstaande vlaggetje heel leuk, ook als er een davidsster op zit. Waar die Chicago Dyke March zich nou druk om maakt?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.