Systeem lag er uit

Opnieuw raakte ik overtuigd van de menselijke kwetsbaarheid die het virtuele tijdperk met zich mee heeft gebracht door het uitvallen van de server – welgemeende excuses trouwens – waarmee ook amstelveen.blog.nl in stand wordt gehouden. Ongeveer anderhalve dag lagen wij er uit.

Behalve een compleet nieuwe branche, dankzij de smartphone, heeft digitalisering een dito vorm van nog steeds groeiende en kennelijk zeer lucratieve criminaliteit opgeleverd. Alsmede gevaren dus.

Ja, ook dit is een digitaal medium. Het betekent afhankelijkheid van computers ook die van elektriciteit om maar wat te noemen. OK, de destijds zeer gevreesde millenniumwissel kwamen wij zonder kleerscheuren door, maar allerlei voorzorgsmaatregelen en mankracht tijdens die beruchte Oudejaarsnacht (ik zie nog de toenmalige gemeentesecretaris en een team in het raadhuis) hadden wel sloten geld gekost.

In het besef de tijd niet terug te kunnen zetten en dankbaar enigszins gebruik makend van de hedendaagse mogelijkheden, kan ik soms toch een beetje terug verlangen naar het papieren tijdperk, toen redacties van kranten en tijdschriften nog niet aan de lopende band werden geminimaliseerd, digitaal nepnieuws niet ‘in’ was en ontzettend veel onzin dagelijks wereldwijd de ronde doet. Ik begrijp wel dat providers mede aan die volstrekte toenemende onzin goeddeels hun geld verdienen en de massa hen klakkeloos volgt, maar ook dat de wereld volkomen afhankelijk is geworden van computersystemen. Als die uitvallen is Leiden in last. Amstelveen ook trouwens…

 

Lees ook:Techniek laat raadscommissie in de steek…
Lees ook:Gemeente ziet 17 jaar Dirk Rijnders over ´t hoofd
Lees ook:Ewa (2)
Lees ook:Gezeur met pasfoto’s compliment voor gemeente
Lees ook:Politiek badje

3 reacties op “Systeem lag er uit

 1. P.G. van Faassen

  Ik had liever gelezen wat de oorzaak was. En waarom het anderhalve dag duurde voordat e.e.a. gerepareerd was.

  Laat die Ben Blog maar zijn excuses aanbieden, want geen enkel blog was bereikbaar.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   O, heb ik aan belangstellenden per mail wel gemeld. Server moest worden vervangen en dat betekende het overzetten van het complete achief van zo’n 80 blogs.

     /   Beantwoorden  / 
   1. P.G. van Faassen

    Dank je wel Johan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.