Winkels

Ik hoor het gemeentelijk beleidsmedewerker Saskia Zorge nog zeggen: We moeten wel binnen de kaders van de wet blijven. Op het overtreden daarvan is eigenlijk de door de VVD gewenste uitbreiding van de ruimte voor winkels (en hun omzet) gebaseerd. Nou ja, letterlijk heeft die club dat nooit gezegd, maar de weg naar verbetering die zij bedacht heeft voor de middenstand gaat wel die kant op.

Wijntje, koffie en broodje in een kledingzaak, bijvoorbeeld. Branchevervaging, zogezegd. Dat zou de nu onder zwaar online vuur liggende winkeliers wel helpen het winkelen meer tot een beleving te maken voor de consument. Maar dat staat nogal haaks op de horecawet. Want wat het kopende publiek nu eenmaal in een kledingzaak verorbert, kan het daarna niet ook nog eens eten of drinken in de kroeg. Gewoon oneigenlijke concurrentie vindt bijvoorbeeld de slijtersbond. Maar de VVD, de complete coalitie in Amstelveen aanvoerend, denkt daar anders over. Vooral als het om het Stadshart gaat, maar ook in andere winkelcentra kunnen de ondernemers uit een ander vaatje gaan tappen om meer leven in de brouwerij te brengen.

Een voorbeeld van een café in een tot een ander segment behorende winkel is die uitgebreide horecahoek bij boekhandel Libris Venstra aan het Stadsplein. Ik heb mensen daar wel eens gevraagd of zij, na hun consumpties daar, die ook nog gingen nuttigen in een belendende horecazaak. Nee dus. Nou ja, een enkeling dacht er wel over uit eten te gaan later op de avond.

Veel gemeenten, las ik in de krant, doen er alles aan om de branchevervaging te stimuleren. Op het randje van wetgeving en in strijd met wat de slijtersbond denkt. Maar gemeentelijke politici weten alles nu eenmaal beter. Persoonlijk zou ik wel eens willen weten hoe horeca–ondernemers binnen de VVD (en D66)  er over denken…

 

Lees ook:Winkels mogen hele zondag open
Lees ook:Meer ruimte voor winkels contra horecawet
Lees ook:Etende schimmen in poppentheater
Lees ook:Eén partij
Lees ook:VVD wil banen met behoud van uitkering

44 reacties op “Winkels

 1. Frank

  Ga eens vragen aan die ondernemer in het Oude Dorp die de modderkruiper wilde beschermen.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Saskia Zorge was de ambtenaar die de afwijzende reactie van de gemeente op eventuele bezwaren tegen de Evenementennota al had geschreven voordat wij ons (door veel Stadspleinbewoners ondertekende) bezwaarschrift hadden ingediend. Wij hadden ons die moeite dus kunnen besparen,

  Voor ambtenaren als mevrouw Zorge zijn ‘de kaders van de wet’ van elastiek als hun dat uitkomt. Dat blijkt ook weer in dit geval.

  De winkels mogen straks een drankje schenken. En nog eentje? Rondje voor de hele zaak? Ik hoor het geschreeuw en de luide grappen al klinken in de gangen van het winkelcentrum.

  De horeca in het nog altijd kil aandoende Stadshart heeft het moeilijk, omdat daar geen ‘paseo’ (promenade) is, het er niet echt gezellig is en de mogelijkheden om te parkeren er beperkt en onaantrekkelijk zijn.

  Politiek en bestuur zouden daar eerst eindelijk eens verbetering in moeten brengen dmv herinrichting, straatelementen, beplanting, verlichting en beter toezicht. Zó moeilijk is dat nu ook weer niet, al zal er eerst wel gepraat moeten worden met de architecten die verantwoordelijk zijn voor die kille uitstraling van een bedrijventerrein.

    /   Beantwoorden  / 
 3. PeterPC

  Waarom Van Waning moet je dat gedram herhalen?

  Op je zielige mobieltje zitten reageren, bezopen bij die minigolf club?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   JB, wat heeft dit met Amstelveen te maken? Waarom verwijdert u mijn reacties, maar niet al die off-topic narigheden van PC en al zijn aliassen?

   PC heeft het over een dubbele inzending (die verwijderd is), over mijn mobiele telefoon (die niet zielig is), over de golfbaan (wat ook nergens op slaat) en over zuipen (wat hij zelf kennelijk te veel doet).

   Op deze manier verziekt hij iedere discussie. En toch laat u dit staan, maar u verwijderde mijn weerwoord.

     /   Beantwoorden  / 
 4. PeterPC

  “Want wat het kopende publiek nu eenmaal in een kledingzaak verorbert, kan het daarna niet ook nog eens eten of drinken in de kroeg.”

  Waarom niet? Ik ken SP’ers die dat wel stiekem doen, in extreme bruinhemden cafés.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Vertel eens!

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Kom Frank, dat hoef ik je toch niet uitteleggen? En die papegaai Demming?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Jan Demming

   Ja, vertel eens

     /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  JB, dit kan allemaal weg, omdat zij gaan over een dubbele inzending die inmiddels verwijderd is:

  6 augustus 2016 at 21:20 RvW
  6 augustus 2016 at 17:34 RvW
  7 augustus 2016 at 16:01 RvW

  7 augustus 2016 at 17:18 Gerrit (Van Faassen)
  6 augustus 2016 at 17:35 PC (Van Faassen)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Johan Bos

   Over verwijdering van derden moeten zij zelf zich maar melden

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    U heeft anders geen moeite met het ongevraagd verwijderen van mijn reacties.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Slimpie

    Ik vermoed dat het zeker voor jou alleen geldt. Een zekere logica kan ik Johan hierin niet ontzeggen, gezien jouw mening tov een zekere bevolkingsgroep , maar dat is slechts mijn bescheiden mening.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     Slimpie, welke mening over welke bevolkingsroep bedoel je? En wat heeft dat met Amstelveen te maken? Jouw ‘bescheiden mening’ is een onbescheiden vooroordeel, want nergens op gebaseerd. Ik bestrijd opvattingen (dat mag), geen mensen. Dat laatste doe jij wel.

       /   Beantwoorden  / 
 6. Matthijs

  @vW. Ik begrijp best dat sommigen er moeite mee hebben dat onderscheid in uw reacties te herkennen. Als u Raat een volstrekt onkundige bestuurder noemt die alleen verkeerde, ondemocratische en in strijd met de wet zijnde besluiten neemt, Johan Bos een volstrekt mislukte journalist noemt, het hele college van B&W onkundig etc,.- ja dan wordt het wel lastig voor sommigen te begrijpen dat u het louter over de opvattingen van betrokkenen hebt. Zij deugen in uw ogen gewoon niet voor hun vak.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   @Matthijs, precies. Er is niets mis met kritiek op iemands uitingen, gedragingen of functioneren als wethouder of journalist. Herbert Raat maakt als wethouder te veel ernstige (A9, Stadshart, zorgverdeling, gebrekkige handhaving) fouten en Johan Bos is als journalist te vooringenomen en partijdig.

   Inhoudelijke kritiek op mijn meningsuitingen is meer dan welkom, want goed voor de discussie.

   Als ik geen antisemitische dingen schrijf of doe, moeten ze mij geen NSB-er, antisemiet, Jodenhater en -ruimer of bedenker of kijker van Der Ewige Jude en Jud Süss noemen. Dat slaat namelijk nergens op en is alleen bedoeld om mij de mond te snoeren en de discussie te verzieken en zodoende te saboteren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Johan Bos

    Hoezo partijdig? Dat is mij van links tot rechts in de loop der decennia verweten. U komt met hetzelfde verwijt, waarschijnlijk omdat ik niet klakkeloos uw mening altijd deel. In Turkije en enkele andere staten weten ze daarmee inmiddels goed om te gaan. Moet voor u ideaal zijn. Op deze site leest u nogal selectief, maar daar kan ik u niet van weerhouden. Sommige mensen lezen in alles wat zij lezen willen. Of kunnen niet lezen natuurlijk…Overigens begin ik zo langzamerhand uw verbanning bij een ander medium steeds meer te begrijpen. Men wilde daar van het eeuwige gezeik af dat u – mogelijk buiten u schuld – met zich meebrengt. Daar verlang ik ook wel eens naar, want vrijheid van meningsuiting gaat niet verder dan (ja, ik weet het: op basis van de wet en regeltjes) u goeddunkt. Overi9gens is het natuurlijk ook een discussie of u nu wel of niet moete hebt met Joden en de Joodse staat, zoals Gretta Duisenberg en Dries van Agt, maar die discussie is wat u betreft taboe. Discussie mag alleen gaan over onderwerpen die u aangeeft. Zodra het uw opvattongen (al dan niet juist) ter sprake komen, is dat belediging en haalt u allerlei wetten van stal. Nogmaals: Ik begrijp zo langzamerhand uw verbanning elders steeds beter…

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    JB, wat heeft een discussie of ik wel of niet moeite heb met Joden te maken met Amstelveen?

    Als u geen lasterlijke aantijgingen toestaat, krijgt u ook niet dat gezeik op uw forum. Zij slaan nergens op (ook niet op mij) en alleen bedoeld om discussies te verzieken.

    PC noemde mij ‘Abou’ en begon over ‘Der Ewige Jude’, mijn mobieltje, zuipen en golf, maar daar zei u niets over. Slimpie had het over ‘een bepaalde bevolkingsgroep’, maar hem vroeg u ook niet wat dat met Amstelveen te maken had. Frank sleepte ‘Jud Süss’ er met de haren bij en u liet het allemaal toe. U heeft alleen moeite met bezwaar tegen deze onophoudelijke hetze.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Johan Bos

     ‘JB, wat heeft een discussie of ik wel of niet moeite heb met Joden te maken met Amstelveen?’
     Niets. Maar de bron van de kennelijk in uw ogen verkeerde beoordeling van uw opvattingen – waardoor overigens ook mensen deze site mijden – lijkt toch uzelf te zijn. Vandaar de verbanning elders. Het is voor een redacteur bijna niet te doen alles in de gaten te houden, van u de schuld te krijgen partijdig te zijn enzovoort. Eerlijk gezegd ben ik u hier liever kwijt dan rijk. Zal wel aan mij liggen, maar ik ben nu eenmaal een inferieure pseudo journalist, die bol staat van partijdigheid, niet weet hoe zo’n site als deze moet worden gerund en ondemocratisch bezig is. Maar ja, ik heet geen Rob van Waning, de Übermensch. die overal in uitblinkt.

       /   Beantwoorden  / 
     1. psycholoog

      Johan, het is volstrekt zinloos om een discussie op te zetten met iemand met een N.P.D. stoornis. ( zie DSM 5)

        /  
     2. PeterPC

      “Zal wel aan mij liggen, maar ik ben nu eenmaal een inferieure pseudo journalist, die bol staat van partijdigheid, niet weet hoe zo’n site als deze moet worden gerund en ondemocratisch bezig is.”

      Klopt.

      Geintje hoor Johan.

        /  
     3. Frank

      L O L

        /  
    2. Robert van Waning

     JB, ben ik er dus de oorzaak van dat anderen mij verkeerd begrijpen? Tja, wat kan ik daartegen doen? Ik schrijf en doe immers geen antisemitische dingen.

     Ik heb geen moeite met Joden, zoals u ten onrechte schreef, maar wel met de discriminatoire aard van de Joodse religie, cultuur en politiek. Die zijn immers gebaseerd op veronderstellingen die in strijd zijn met het grondwettelijke uitgangspunt dat alle mensen gelijk zijn voor de wet en dat sommigen dus niet door hun afkomst uitverkoren zijn door de enige God (die volgens mij niet bestaat).

     Lang niet alle Joden steunen de Israëlische onderdrukking, beroving en discriminatie van Arabieren en moslims. Met niet-racistische Joden heb ik geen enkele moeite.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Zullen wij het hier bij houden? Ik heb geen zin op geschiedvervalsing in te gaan, die u toch bestrijdt.

        /  
   3. PeterPC

    “NSB-er” Waarom niet? Dat ben je toch als je iedereens naam en toenaam te grabbel gooit (jou trouwens in goed vertrouwen medegedeeld) Bedankt dat ik nu weet wie Zoostje is. Dat wist ik al, maar jouw email maakte het mij helemaal duidelijk.

    Jodenruimer? Dat was het eerste wat je riep op dat artikel over die Joodse begraafplaats.

    “Der Ewige Jude”? Daar wordt verkondigd wat jij ook altijd zegt.

    Antisemitisme? Jij met je vriendjes, Gretta, Dries en nog wat Jodenhatende vrienden noemen dat tegenwoordig anti zionisme.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Robert van Waning

     PC, volgens jou wordt Der Ewige Jude verkondigd wat ik ook altijd schrijf. Noem ‘s wat. Dat kan je niet.

     Jij mag van Johan Bos liegen terwijl ik de waarheid moet schrijven. Verschil moet er zijn, vindt hij kennelijk.

     Pure hetze.

       /   Beantwoorden  / 
     1. Johan Bos

      Pardon? UW waarheid. Dat is toch een beetje anders dan DE waarheid. Maar u meent natuurlijk de laatste in pacht te hebben.

        /  
    2. Robert van Waning

     PC, even nog een paar van jouw leugens doornemen:

     Gezien jouw reacties op Zoostje wist jij ook vanaf het begin wie zij was. Toen zij op mij begon te schelden, noemde ik alleen haar voornaam en verried dus niet haar identiteit. In het begin schreef zij hier – net als jij – onder haar eigen naam.

     Mbt de Joodse begraafplaats stelde ik voor om de vele onherkenbare en verwaarloosde graven te ruimen, zoals dit in ons land gebeurt met alle graven die niet meer worden onderhouden en betaald. Ik stelde voor om van het vrijgekomen deel van Beth Haim een toegankelijk themapark te maken, Mijn voorstel was dus niet discriminerend, want stel Joden en andere Nederlanders op één lijn. Dat zou jij ook eens moeten gaan doen.

     Als ik een Jodenhater was, zouden mijn familieleden, huurder, buren en vrienden dat toch wel merken en zou mijn boeken- en muziekcollectie er ook wel anders uitzien, denk ik.

     Zionisme is gebaseerd op het zelfbedachte goddelijke recht om een ander volk te mogen beroven van zijn land, huizen, dorpen, steden, waterbronnen en olijfboomgaarden. Dat deden de Joden ooit met de Kanaänieten (Jeruzalem was een Kanaänitische stad) en andere volken. In 1948 deden zij het met de Arabieren die in het voormalige Palestina verreweg de meerderheid vormden.

     Antizionisme is gericht tegen de – aanvankelijk religieuze en later politieke – dwaalleer dat niet-Joden niet dezelfde rechten, vrijheden en mogelijkheden hebben om in vrijheid in hun eigen land te blijven wonen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Wat heeft dit geneuzel met Amstelveen te maken?

      Blijf eens on topic.

        /  
     2. Frank

      Rvw ,ik zal eens ingaan op je neplogica van een kwakhistoricus. Om te beginnen de term Palestijnen is een verzinsel . Ze behoorden tot allerlei staten. Welke weet jij ook! Wat men nu onder Palestijnen verstaat is een ratjetoe van allerlei volkeren met ook nog allerlei verschillende religies ,hetgeen ook wel te zien is, als je daar durfde te komen, maar eigenlijk durf ik dat te betwijfelen, want ik denk dat je de “zionistische” uebermenschen als het er op aankwam toch wat meer vertrouwde.

        /  
     3. Johan Bos

      Van nu af haal ik alles weg wat niet met dit item heeft te maken, zeker als het over Israel gaat. De afstand tussen dat land en winkels in Amstelveen is wel heel groot.

        /  
     4. Frank

      Eigenlijk groot gelijk, Johan ! Haal dan tevens alles van rvw weg, weet je zeker dat anderen zich er ook veel minder aan zullen bezoldigen en krijgen we ook eens andere reageerders die dat gelul zat waren.

        /  
 7. Zoostje

  Er is al geen onafhankelijke onderzoeksjournalistiek meer. Moeten de reacties alhier ook maar worden weggehaald? Censuur? Johan Bos, wat wilt u nu eigenlijk met uw blog? Ik ken uw mening nu wel. Het wordt een zielige vertoning. U kondigt aan reacties te verwijderen, maar doet dat selectief. En u doet het ook nog eens niet. U beheert dit blog. U bent dus ook degene die kan verwijderen, maar doet dat selectief. Reacties die in uw straatje passen blijven staan, reacties die u niet welgezind zijn worden verwijderd. Zolang als ik hier reageer reageert heer Bos alleen op RvW. Die heb ik overigens ook nu als zeer selectief en vaak als onzinnig betempeld. Maar neemt niet weg dat ieders mening er toe doet.DUS Johan Bos, u kunt reacties verwijderen…., ik lees ze wel hoor.En uw reacties worden er dus alleen maar zieliger door, een journalist onwaardig, zeker als u onafhankelijkheid hoog predikt.Blijkt eens te meer, dat de pers haar onafhankelijkheid heeft prijsgegeven tbv haar eigen statements. Wanneer verwijdert Johan Bos mijn bijdrage? Waarschijnlijk als ene PC hem benadert.Want blijkbaar, schijnbaar is dat zijn billenmaatje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   Zoostje, de snelheid waarmee Johan Bos mijn reacties verwijdert, is niet bij te houden. De meeste heb ik gelukkig nog net op tijd veilig kunnen stellen op mijn openbare archief Donqui.nl.
   Zie https://wordpress.com/post/robertvanwaning.com/396433 en zoek op #Laster en #Censuur.

   Je inhoudelijke kritiek is welkom, zoals altijd, maar ga alsjeblieft niet óók schelden, want daar word ik een beetje moe van.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Zoostje

    Frank, over stoornissen ga ik niet. En daar heb ik geen oordeel over. Iedereen zal zo wel een stoornis hebben. Ik beoordeel mensen op hun bijdragen, dus Noomen heeft wat mij betreft een VVD stoornis, eigen dikke ikken en zo en RvW zal vast aan iets anders lijden net als jij en ik.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Johan Bos

    Ik had keurig gewaarschuwd en heb ook reacties van anderen verwijderd, wat u waarschijnlijk is ontgaan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Zoostje

   [email protected] Hulde! Hahhahahaahahah…eindelijk. Nu nog volgend jaar even met de D’66 boot mee.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    ***Ik dacht waar reageer je nou op. Maar ik heb ‘m. Is verwijderd. Wel te begrijpen. Ik overtrad alle fatsoensnormen.***

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

   @zoostje. Dat is niet waar. Ik ben er vaak genoeg uitgegooid. En voor onderzoeksjournalistiek dient wel betaalt te worden. Met een blogje als dit met misschien 1000 verschillende lezers ( en dat is nog veel!) heb je alleen een zakcentje. Bij dichtbij.nl waar ze 1 redacteur hadden van het Gooi tot Purmerend was het nog niet voldoende om de zaak winstgevend te maken. Ik kan niet voor een ander spreken maar ik denk dat blog meer een hobbyblog is. De formule van al die blogs bij elkaar is wel commercieel, maar daar heeft Johan niets mee te maken. Dus voortaan even je in de zaak verdiepen voordat je iets beweert, maar ja geeft niet . Die fout maak ik ook wel eens.

     /   Beantwoorden  / 
  4. Johan Bos

   Eigenlijk moet ik ook dit verwijderen, want het heeft niets met winkels in Amstelveen te maken. Verder is uw commentaar zo laag dat ik er niet door beledigd kan worden. Het is ver onder mijn niveau, zogezegd…

     /   Beantwoorden  / 
 8. Zoostje

  Op het overtreden daarvan is eigenlijk de door de VVD gewenste uitbreiding van de ruimte voor winkels (en hun omzet) gebaseerd.
  Wetten overtreden???? Misschien kan diezelfde VVD eens haar wetten aan de Mensenrechten toetsen? Hoe VVD en D’66 ers er over denken? 24/24 open.Zij op hun lauweren rusten( 8 weken lang reces) en de slaven aan het werk.Zo denken VVD en D’66.
  Is Veeningen al terug? Is haar compaan mevr. Wassila Hachchi al terug? Hoe zit het met al die reserven die in de algemene pot zijn gedeponeerd, die voor de zorg waren bedoeld?Wat wordt daar nog uit gefinancierd? Wat drollen, badjes en allerhande Raatjes? Hoe durft deze gemeente nog haar bewoners te benaderen? Nog nooit benaderd namelijk. Deze gemeente heeft geen oor naar inwoners, int slechts. En WAAR is de journalistiek????

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   De lokale journalistiek is nergens meer. De consumenten willen er niet meer voor betalen en het interesseert ze ook geen r..t meer. Maw leg de schuld niet steeds bij een ander. Iedereen heeft boter op zijn hoofd muz van figuren uit het jaar kruik zoals ik.

     /   Beantwoorden  / 
 9. KGB

  Winkel ze, beste allen.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.