Demotatuur

Na een halve eeuw die gemeenteraad volgen, spreek ik toch maar eens mijn verbazing erover uit dat zelden een lid ervan een andere persoonlijke mening blijkt te hebben dan zijn fractie. Een enkele keer kon iemand het met zijn geweten niet in overeenstemming brengen mee te doen met de club, maar dat zijn uitzonderingen. Een geweten is nu eenmaal even lastig in de politiek als een persoonlijke mening. Ik sprak wel eens mensen die later in vertrouwen tegen me zeiden het er éigenlijk niet mee eens te zijn, maar ja, de coalitie hè. Of de oppositie. Beide vergen nu eenmaal kadaverdiscipline en een eigen mening van een raadslid wordt, zo niet verboden, dan in elk geval geenszins op prijs gesteld. Stel je voor dat deze stad wordt bestuurd door mensen die zelf nadenken. Dat kan echt niet.

Een beetje politicus wordt dus geacht niet zelf te denken, maar klakkeloos de partijlijn te volgen. Als in het fractie- of coalitieberaad standpunt A er uitrolt, dan kruipen degenen die voorzichtig menen dat B of C eigenlijk beter zijn gedwee in hun schulp. Der Partei hat immer Recht.

Even ging ik nog rechtop zitten toen het er op leek dat raadslid Ewa Petiet van bbA in een raadscommissie, na een paar insprekers, een eigen mening construeerde. Een andere dan die van de coalitie. Daarna bleek daar in de plenaire raadsvergadering dan ook niets van over. Terug gefloten door Burgerbelangen, haar partij, of de coalitie denk ik. Niet denken, er wordt voor je gedacht, is de boodschap. Nou ja, dat heet democratie. Ofwel: de dictatuur van de fractie….

 

 

Lees ook:Ewa (2)
Lees ook:Cursus ‘Persoonlijke effectiviteit’
Lees ook:Eenhoorn: ‘Gekozen burgemeester komt’
Lees ook:Casper Stevens door eigen CDA ontslagen als wethouder Oostzaan
Lees ook:Hogerop?

97 reacties op “Demotatuur

 1. Rotary-vriendje

  Een onafhankelijke geest is gedoemd te mislukken in de politiek. Daarom kweekt de politiek een structureel wantrouwen bij haar kiezers. Net als in het bedrijfsleven; zelf nadenken wordt niet op prijs gesteld. Het maakt de tunnelvisie van het management immers alleen maar belachelijk. Vandaar dat zoveel bedrijven altijd maar middelmatig presteren. Dus een gemeente die met groot tamtam haar beleid zo professioneel mogelijk wil verkopen door te suggereren dat zij een realistisch en zakelijk beleid voert, is dus ver verwijderd van democratie en derhalve van haar inwoners.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Frank

  Ik weet niet of in vorige jaren de markt is verplaatst ter wille van Diwali, maar het viel mij wel op dat het dit jaar niet was gebeurd, terwijl er toch een hele tent, plankieren en een grote geluidsinstallatie was.
  Hopelijk is er binnenskamers bij de coalitie toch wat meer gedacht over het verplaatsen van de markt. Tenslotte is een goed draaiende markt ook een inkomstenbron voor de gemeente en het Stadshart als geheel.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Wat jij beschrijft is heilig vergeleken met de manier waarop onafhankelijke meningen op jouw forum worden onderdrukt dmv intimidatie, beledigingen, valse beschuldigingen, smaad en laster, zonder één deugdelijk argument.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Tuurlijk jodenruimer.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Dat bedoel ik. Die beschuldiging slaat nergens op en dient alleen om een opponent de mond te snoeren dmv persoonsbeschadiging.

   Frank is niet zo’n democraat als hij zich graag voordoet. Hij gelooft namelijk niet in een open en eerlijk publiek debat als middel tot democratische opinie- en besluitvorming. Oppositie moet worden uitgeschakeld en geruimd, vindt hij (net als VVD-er Herbert Raat, trouwens). Wat je dan overhoudt, is geen democratie maar iets engs.

     /   Beantwoorden  / 
 4. CeeBee

  Zelf nadenken of een eigen mening hebben is iets anders dan je voegen naar een gemeenschappelijk standpunt om -in dit geval- een gemeente bestuurbaar te houden.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frank

   Gedeeltelijk waar. Hoe verklaar je dan de slag van 180 graden die de PvdA heeft gemaakt op het gebied van volkshuisvesting? En het voorbeeld wat Johan aanhaalt van mevr. Petiet. Deze 2 bedenkingen hadden bij de uiteindelijke stemming het toch niet gehaald.

   Men had ze gewoon hun gang kunnen laten gaan. Je schept zo eerder het beeld dat bij partijen geen afwijkende meningen worden geaccepteerd. Dat is verwording van de democratie.

     /   Beantwoorden  / 
   1. CeeBee

    Ik verklaar niks, maar ik vind het te kort door de bocht om te stellen dat raadsleden geen eigen mening hebben of niet nadenken. Sterker nog, ik vind het een beetje goedkoop en uitgekauwd om dat zo te stellen.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Nu wil je niets verklaren, omdat het uitgekauwd zou zijn. Johan stelt enkel dat partijen nagenoeg altijd als 1 blok stemmen, vooral als het niets uit maakt voor het uiteindelijke resultaat. Op deze manier blijven hun standpunten naar buiten toe altijd vast gegoten in beton. Het lijkt mij heel gezond voor de democratie dat men ook in een college afwijkend kan reageren en stemmen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. CeeBee

      Presies frank en JB stelt dat niet voor de eerste keer zal ik maar zeggen. Dus ja, die opvatting is behoorlijk uitgekauwd en ook nogal een open deur.

        /  
     2. Johan Bos

      Nu ik toch genoemd ben, het volgende. Kijk, zoals partijen er soms uitgekauwde standpunten op na houden, doe ik het ook in columns. Herhaling van een boodschap is toch niet verkeerd? In een van de jongste vergaderingen van de gemeenteraad vertelde de PvdA grote bezwaren te hebben tegen het woonbeleid, waarin doorstroming centraal staat. Daarvoor heeft, zei de PvdA, de lokale overheid geen instrumenten op dit moment. Er worden geen goedkope woningen gebouwd, maar de scheefwoners kunnen nauwelijks verhuizen. Vervolgens stemde die PvdA voor de Woonagenda, waarin dat beleid was vastgelegd. Ofwel: je zegt nee en doet ja. Zal wel politiek zijn, maar geen gewone burger begrijpt er wat van. Zouden nu álle individuen in de PvdA op slag tot andere gedachten zijn gekomen omdat de partij een wethouder kon leveren? Ik betwijfel dat, maar je merkt er in de raad niks van.

        /  
     3. Frank

      Voor jou en mij, maar voor iedereen? Als je je standpunt niet steeds herhaalt, zal er zeker nooit iets veranderen. Als bijvoorbeeld mevr. Petiet, waar ik het mee eens was over haar bedenkingen betreffende het verplaatsen van de markt niets had gehoord vanuit de marktkooplui en wat mensen uit de burgerij, zal zij een volgende keer zeker haar mond dicht houden. Nu heeft ze meegestemd met haar fractie, maar wie weet een volgende keer.
      Echte volksvertegenwoordigers steken als het er op aan komt namelijk niet hun mening onder stoelen en banken en die komen uiteindelijk ook het verst.

        /  
     4. CeeBee

      Op zichzelf ben ik het met je eens JB dat een boodschap herhalen niet verkeerd hoeft te zijn. Echter een boodschap steeds op dezelfde manier belichten en met gespeelde verbazing brengen vind ik zo langzamerhand erg doorzichtig. Alsof je nog steeds in het duister tast hoe dit nou allemaal kan. Kom op zeg!

      Goed trouwens dat je op de uitnodiging van Kees Noomen ingaat. Ben benieuwd naar je verslag.

        /  
 5. Kees Noomen

  Beste Johan,
  Het is teleurstellend dat je na 50 jaar nog niet weet hoe de besluitvorming in een fractie en/of coalitie werkt.
  Het is je uiteraard ook niet te doen of er een goed besluit wordt genomen maar of er weer wat smeuïgs is te vertellen over de politiek.
  Uiteraard levert dat meer bezoekers van je blog op en dat is je gegund.
  Ik weet niet of je ooit hebt deelgenomen aan een fractievergadering maar mocht je geinteresseerd zijn dan wil ik je graag eens uitnodigen een keer bij ons aan te schuiven.
  En zo je wilt mag je enkele van je vaste criticasters meenemen.
  Formeel moet wel de meerderheid van onze fractie hiermee instemmen maar ik gok erop dat ik een meerderheid heb.
  Laat maar weten wanneer het je schikt en wie je als versterking meeneemt want we verwachten dan ook wel een inhoudelijke bijdrage van je.
  Mvg Kees Noomen
  Fractievoorzitter VVD

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Denk Noomen nou werkelijk als de heer Bos een keertje mag komen kijken een reëel beeld zal krijgen van de manier waarop de besluitvorming binnen de VVD gestalte krijgt.

   Pfff. wat een naïviteit ! Het is weer de typische VVD-onschuld. Wij, wij zijn zo eerlijk, open en transparant ! Alles is openbaar. Er worden ook nimmer plannetjes gesmeed op besloten herenclubjes. Nee zeg vrind, jij denkt toch niet dat wij verborgen agenda’s hebben om ons soort mensen er doorheen te slepen ? Nee, joh bij ons staat integriteit hoog in het vaandel.

   (Van Rey/Verheijen/Huffnagel/Hooijmaaijers/de Kruijff/Offermans/Bats/Ploeg/van Dalen/Waas/enz/enz)

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Mooi lijstje. Voeg je deze ook nog even toe :
    “SP’er Akansel Kaymaz heeft 2,1 miljoen euro weggesluisd.”

      /   Beantwoorden  / 
    1. Rotary-vriendje

     Is goed. Zal een apart lijstje maken voor Sp-ers.

       /   Beantwoorden  / 
   2. CeeBee

    Tjonge, vanuit het SP bolwerk wordt les gegeven over transparantie. Ze schamen zich ook nergens meer voor tegenwoordig.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Elke partij kent natuurlijk zijn rotte appels, maar de laatste tijd staat de VVD toch wel in het zonnetje.
     Ach CeeBee, schaamte is een rekbaar begrip, zeer zeker ook bij jouw club.

       /   Beantwoorden  / 
    2. Rotary-vriendje

     @CeeBee

     Onderbouw even je gebrek aan transparantie waar het de SP betreft ?

       /   Beantwoorden  / 
     1. CeeBee

      Hier ga ik even vreselijk jij-bakken beste jongen, want begin daar eerst zelf maar eens mee voordat je anderen om onderbouwing vraagt.

        /  
     2. Rotary-vriendje

      Prima, beste knul. Zeg maar welke uitspraak je onderbouwd wilt zien ?

        /  
     3. CeeBee

      Als ik er weer een zie, dan meld ik me. In alle eerlijkheid was ik namelijk al lang geleden gestopt met het vragen van onderbouwing aan jou, want je bleef (en blijft) maar door gaan met bashen en meningen als feiten verkondigen. Ik voer liever inhoudelijke discussies over de lokale politiek, gebaseerd op feiten.

      Overigens meen ik mij te herinneren dat jij uitgepraat was met mij, maar ik kan me vergissen natuurlijk.

        /  
     4. Rotary-vriendje

      Quote: “want je bleef (en blijft) maar door gaan met bashen en meningen als feiten verkondigen.”

      Doe jij nu niet hetzelfde ? Anyway, we doen wat we doen. Laten we elkaar respecteren ! Groet, RV

        /  
    3. PeterPC

     Met de SP kun je bijna geen frauderende/echtgenotes in elkaar meppende raadslieden (ja die zijn er ook), want omdat ze goedkope wijnslobberrende bankzitters zijn zonder enige drang tot prestaties komen ze ook nooit op posities waar je wat gemakkelijker met elkaar omgaat.

     En ja, dit was een lange zin die waarschijnlijk niet door de SP leeghoofden begrepen gaat worden.

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      Nou Peter, dat was een hele zin. Kostte dat nu moeite om die eruit te persen?

        /  
     2. PeterPC

      Nee hoor. En nu?

        /  
     3. Rotary-vriendje

      Als ik deze zin lees denk ik dat het woord ‘wijnslobberend’ niet zomaar door de opsteller gekozen is.

      Ps. Maar PC, stiekem heb je aan mij persoonlijk geen hekel toch ? Alleen aan die gruwel van een SP-er Rotary-vriendje :-)

        /  
   3. PeterPC

    LOL

      /   Beantwoorden  / 
  2. Johan Bos

   Beste Kees, ik vind het heel aardig, die uitnodiging. Ben wel eens bij een fractie geweest, maar schuif ook graag bij de VVD eens aan. Overigens gaf je geen antwoord op mijn vraag hoe het nu zit met individuele opvattingen binnen de fracties. Die kom ik wel eens tegen in de wandelgangen, maar zelden of nooit in het openbaar. Met het aanhoudende gedraai van de PvdA was kennelijk – althans zo leek het, ik weet door gesprekken met individuen in dat kamp beter – iedereen in het openbaar het eens. Een eenvoudige kiezer begrijpt dat niet. Het is volstrekt onmogelijk dat iedereen het over alles binnen een coalitie (of fractie) roerend met elkaar eens is, maar dat komt zelden in het openbaar aan het licht.

     /   Beantwoorden  / 
  3. Frank

   @ Kees Noomen
   Uitnodiging tot het bijwonen en ook een inhoudelijke bijdrage verwachten??????
   Laat ik nou gedacht hebben dat de hr. Bos journalist is en als zodanig moet functioneren en niet als iemand die iets bijdraagt bij een VVD-bijeenkomst.
   Voor zover mij bekend is de hr. Bos namelijk een zelfstandig denkend, partijonafhankelijk journalist.

     /   Beantwoorden  / 
   1. CeeBee

    Aldus sprak de woordvoerder van Johan Bos..

      /   Beantwoorden  / 
    1. Frank

     Ja goed he!
     En ik heb er nog niet eens voor gestudeerd!

       /   Beantwoorden  / 
     1. CeeBee

      Dat blijkt.

        /  
     2. frank

      Nou hoor!!! LOL.

        /  
   2. Dhr. D.A.H. Vinnik

    “Voor zover mij bekend is de hr. Bos namelijk een zelfstandig denkend, partijonafhankelijk journalist.”

    Jouw vriend rvw denkt daar heel anders over.

      /   Beantwoorden  / 
    1. ciska

     Denk je, Peter? (proest)

       /   Beantwoorden  / 
  4. Anarchistje

   Pfffffff, die Heeeer Noomen, die een journalist de maat neemt. Die zegt dat er goede besluiten worden genomen. Wat zijn die goede besluiten dan? Of is het zo, dat er volgens de VVD geen onafhankelijke geesten in deze gemeente meer mogen zijn, want tegen of tenminste niet voor de beslissingen die worden genomen en mogen reaguurders niet meer reageren? Hoe meer mensen die reageren hoe beter lijkt mij voor de democratie. Kan heer Noomen nog een puntje aan zuigen. Persoonlijk zou ik niet willen aanschuiven bij zo’n old-boys fractievergadering.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Ik kan mij dan ook werkelijk geen enkele plek voorstellen waarbij jij mag/kan aanschuiven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anarchistje

     Jij, PG van Faassen hoeft je daar ook niet druk om te maken. Waar ik mij bij aansluit is niet aan jou. En waar ik word geaccepteerd ook niet. Ik zou mij als ik jou was maar eens afvragen wat jij hier op dit blog nog doet. Behalve schelden voeg je niks bij of toe.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Ik maak mij niet druk over jouw plaats inde maatschappij (proest). En over iets toevoegen? Daar ga ik verder niet op in.

      Toch nog even, heb jij ooit behalve je gezeur over dat het allemaal kut is zonder de SP iets waardevols bijgedragen hier of bij Dichtbij? Dacht het niet.

      En ja frank ik bezondig mij zeer zelden ook wel eens aan een jij bak.

      Wat dat betreft zou ik zomaar een Sp’er kunnen zijn. Echter ik ben niet geestelijk/lichamelijk gehandicapt.

        /  
     2. Rotary-vriendje

      PC niet geestelijk gehandicapt ?

      Mwah…. Dan heeft Sinterklaas ook geen baard.

        /  
 6. Robert van Waning

  “Een eigen mening van een raadslid wordt, zo niet verboden, dan in elk geval geenszins op prijs gesteld,” schrijft Johan Bos. VVD-er Noomen insinueert daarop dat het Bos alleen maar gaat om bezoekersaantallen van zijn weblog. Een andere kritiek op de mening van Johan Bos luidde dat hij die al eens eerder heeft verkondigd (‘uitgekauwd’).

  Kijk, zo wordt het publieke debat in Amstelveen gevoerd. Mijn vermoeden dat Johan Bos gelijk heeft, wordt door dit soort reacties versterkt.

  Ik hoop dat Bos de uitnodiging van Noomen tot het bijwonen van een fractievergadering van de VVD aanneemt, mits hij niet van tevoren hoeft te vertellen wanneer hij zal komen. De agenda kan dan niet schielijk worden aangepast.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Toch eigenlijk wel gênant dat wij hier over geesten als een Noomen moeten discussiëren.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Anarchistje

    Dat is democratie @ Rotary-vriendje….smiley…(kan ze even niet meer vinden, maar maakt niet uit, want de gemeente kan haar ICT ook niet meer vinden). De Noomens en alle anderen (wie, Veeningen over haar transparantie wbt de drol bijv?)zijn hier niet zo gebrand op tegenreacties, het zij zo.

      /   Beantwoorden  / 
 7. frank

  Geachte hr. Noomen, u wenst blijkbaar in het openbaar en onder eigen naam enkel zich tot de hr.Bos te willen richten, maar de rest van de burgers totaal te negeren. Jammer!
  Ik snap ook wel dat u beslist niet op alles in kan gaan, maar een korte verduidelijk van dit “stemmen gebaseerd op de partij” zou voor een geïnteresseerde kiezer misschien toch wel het één en ander duidelijk maken.
  mvg. frank bikker.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchistje

   @ Frank, de VVD heeft het niet zo op burgers. Die zijn maar lastig. Net als journalisten, de publieke omroep (zie Dekkers), cultuur (zie ooit Zijlstra),alles moet worden afgebroken tbv hun visie. Met uiteraard de PvdA in haar kielzog.

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Niet zo zeuren! Bij elke partij vind je zulke figuren. Toen Bommels uitbrulde; “Hamas,Hamas, joden aan het gas.” Toen kreeg ik het schaamrood op mijn wangen, terwijl hij van mijn partij is en het meestal met zijn politieke analyse eens ben. Maar toen was ie hartstikke fout.

    Ik wil gewoon een antwoord hebben op iets wat bij elke partij voorkomt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anarchistje

     Dat ontken ik ook zeker niet.

       /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Waarom zou Noomen op schorriemorrie van SP leden moeten reageren?

     /   Beantwoorden  / 
   1. frank

    Jammer Peter, je haalt nu je eigen partij naar beneden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Jammer is, dat jij niet weet wat mijn partij is.

     Dat dus die grauwe lelijke SP figuren altijd hier bepalen waar je wel of niet bij hoort is toch walgelijk?

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      @ frank Gezien de denkwijze, uitspraken, handelen enz. denk ik dat Peter zelf bij de SP zit. Wel lachen met zo’n hofnar erbij, maar net zoals in de middeleeuwen; Ze hebben een functie.

        /  
   2. Anarchistje

    Waarom zouden schorriemorrie van de SP NIET op jouw schorriemorriereacties mogen reageren? En niet op een reactie van deze heer van de VVD?

      /   Beantwoorden  / 
 8. Anarchistje

  Omdat deze man wellicht democratie hoog in het vaandel zou moeten hebben staan ipv uithalen tegen een journalist? Daar hebben overigens de door jouw verafschuwde SP-ers niks mee te maken, het ging om deze heer Noomen.

    /   Beantwoorden  / 
 9. Anarchistje

  Geestelijk of lichamelijk gehandicapt? Waar heeft deze van Faassen het over. Ook al zou iemand dat zijn…wat maakt dat uit? Walgelijke reactie van de heer PG van Faassen. Walgelijk! Een mensonwaardige reactie. Ziet nou niemand hoe deze man de boel hier frustreert met zijn walgelijke reacties naar medemensen toe?

    /   Beantwoorden  / 
 10. Kees Noomen

  @allen, we kunnen in ieder geval vaststellen dat 1 reactie van een politicus meer reacties heeft opgeleverd dan gemiddeld.
  @Johan Bos, uiteraard is er ruimte voor individuele opvattingen binnen de fractie.
  Maar uiteindelijk proberen we een gezamenlijk standpunt in te nemen waarin iedereen zich kan vinden en als het er echt op aankomt stemmen we bij meerderheid.
  Maar als iemand echt niet eens is met het standpunt van de fractie mag hij of zij altijd anders stemmen.
  Maar veel belangrijker is wat het onderwerp betreft, of er überhaupt een meerderheid in de raad is of niet , of het een onderwerp is van het college, of het misschien iets is uit het college akkoord waar we ons aan gecommitteerd hebben enz enz.
  Wij hebben over het algemeen geen dissidenten historie en komen er in de fractie eigenlijk goed samen uit anders gaan we praten met onze coalitiepartners.
  Maar ook dit is weer makkelijker als je in het college zit dan in de oppositie.
  Vandaar dat het pluche zo trekt want dan zit je aan de knoppen.
  Dit is in een nutshell het antwoord op je vraag maar ik ben nog veel vergeten.
  Uiteraard kunnen we er in de fractievergadering verder over praten of tijdens de afterparty.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchiste

   Yess, de oldboysnetwork treedt weer in werking. Afterparty, je wordt er toch meteen kotsmisselijk van?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    “Geestelijk gehandicapt?”

    En dat bedoelde ik nu. Er was vroeger op Dichtbij een SP troel die riep dat haar dochter op een tijdens de gayparade boottocht op een D66 boot helemaal als slaaf behandeld werd. Wel tig uren drankjes/hapjes aanslepen etc,
    op een D66 boot! Die dochter is volgens mij het huis uit geschopt. En dat heeft mij heel veel pijn gedaan. Zo ga je toch niet met je kinderen om? Als SP lid zijnde?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anarchistje

     Deze man of laat ik zeggen deze PC is werkelijk het spoor bijster. Mijn dochter op een D’66 bootje? Laat ze het maar niet horen. Deze man die iedereen vals beschuldigt, kan wat mij betreft zijn eigen brein en dat van anderen onder de noemer valsbrein opnemen. Wat een smeerlap is dit. Hij roept onder het genot van een fles jenever de meest onzinnige dingen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      Ik denk dat ie in de war is met Maaike van Veeningen. Wie was trouwens haar meester? Raat soms? In reetveteroutfit?

        /  
     2. PeterPC

      Had ik het over jou? Voelde je je aangesproken?

      Ik illustreerde allen maar hoe erg het is gesteld met sommige SP adepten.

      Gelukkig is frank nog de enige die over enige nuance beschikt in dat grauwe clubje.

        /  
     3. PeterPC

      ciska, heb je nu al rvw beantwoord over je vuile Hitler aantijging m.b.t de Thorbecke foto?

      Zo niet, hou je dan koest.

        /  
 11. Kees Noomen

  @Rotary-vriendje.
  jij hebt het denk ik niet helemaal begrepen want de discussie ging niet over integriteit.
  Dat mag uiteraard maar daar is een andere.

  Overigens ben jij eerder een geest want je hebt niet eens de moed om onder je eigen naam te reageren en als je lef heb kom je een keer in onze fractie en dan kunnen we met open vizier met elkaar van gedachte wisselen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   Zo zo Kees. Ik heb niet begrepen dat de discussie niet over integriteit gaat. Maar beste Kees, maar ik begin gewoon over integriteit. Dus vanaf dat moment gaat het erover. En gezien het lijstje partijgenoten dat ik noem, lijkt het me toch dat de VVD daar juist heel alert op moet zijn ?

   Eén tip; zeg als politicus nooit dat iemand iets niet heeft begrepen. Denk het gewoon. Maar ik hoef jou toch niet te vertellen dat dat niet slim is.

   Maar je reageert een beetje als door een wesp gestoken. Dat hoeft toch helemaal niet ?

   Ik mag aannemen dat je bezwaar over het anoniem reageren voor de anderen hier ook geldt ?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Anarchistje

    @Rotary…zodra de VVD iets over integriteit hoort slaat het nooit op hen. Hoe grappig is dat? Tunnelvisie of gewoon ontkennen van de intelligentie van haar burgers? Denk allebei. Kees denkt hoogstwaarschijnlijk, dat hij het rijk en de ‘slimheid’alleen heeft. Laat ze lekker denken in die partij.Wij weten beter.

      /   Beantwoorden  / 
 12. Kees Noomen

  @Frank Bikker
  Johan kan dan wel een zelfstandig denkend partij onafhankelijke journalist zijn, zoals jij dat formuleert maar dat neemt niet weg dat hij vaak ook een uitgesproken eigen mening heeft en misschien kan hij dan met al zijn wijsheid ons adviseren dat wij dingen verkeerd zien of anders moeten.

  Als men ergens niet tevreden over is of wilt veranderen dan zal dat toch moeten gebeuren in de politieke arena en niet met wat losse flodders als reacties op een weblog dat door te weinig mensen wordt gelezen.
  Maar misschien gaat daar nu verandering in komen.

    /   Beantwoorden  / 
  1. frank bikker

   @ hr Noomen.Bedankt voor uw antwoord. Eén ding, het valt mij wel altijd op dat als het enigszins mogelijk is politici op komen draven als ze zich kunnen profileren in de media, waar ik ze overigens geen ongelijk in geef. U heeft ze gewoon nodig.

   Wat Johan Bos en zijn advies/bespiegelingen betreft zou ik zeggen; Lees zijn artikeltjes. Uw collega’s lezen ze ook! Bij iedereen op het Stadhuis is de hr. Bos bekend. Daarnaast het aantal lezers zegt niets over de kwaliteit. ( zie de Telegraaf)

   Sportief van u trouwens om te reageren, velen van uw collega’s doen dat per definitie niet.

     /   Beantwoorden  / 
 13. Kees Noomen

  @anarchistje, jammer dat jij niet wilt aanschuiven, blijkbaar bang om de confrontatie aan te gaan.
  Je kan dan meteen merken dat we wel iets met burgers hebben.
  Ik hoop dat je ons een keer nodig hebt en ons ook weet te vinden en we het tegendeel kunnen bewijzen.

  @Robert van Waning,ook jij bent welkom ook al ben je geen Herbert Raat vriend.
  Wij volgen de agenda’s van de commissie en van de raad in onze fractie en die zijn voor een ieder te volgen op de website van de gemeente.

  @Allen , Wij hebben over het algemeen om de twee weken een fractievergadering op locatie.
  Als men het te eng vindt om naar het raadhuis te komen kunnen we ook afspreken in een kroeg of andere horecagelegenheid naar keuze.
  We horen het wel.

  @Johan, en wat heb je gestemd vandaag?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anarchistje

   Nee heer Noomen, ik schuif niet aan, u heeft mij overigens ook niet uitgenodigd. Ik heb 2 dagen geleden met een grote 3 keer NEE gestemd. En wat ik al eerder zei…doe iets aan uw Nederlandse taal.Uw geld-en cijfertjespartij plus uw integriteitskwestie binnen uw partij vervullen mij met afschuw. Net weer even uw lachende Rutte gezien tijdens zijn persconferentie. Die man heeft echt uw brein aangetast. “Onze premier voor allen in dit land” is er slechts voor U en de Uwen. Waar zijn trouwens de reacties en de transparantie van uw coalitiegenote Veeningen? Plonst u dalijk met haar in het Elitebadje?

     /   Beantwoorden  / 
  2. Anarchistje

   Heeeeer Noomen, ik heb de VVD niet nodig. En ik ben niet bang voor confrontaties, maar uw partij verafschuw ik. Uw lachende voorman wordt door de EU al als een lachende clown weggezet. Uw reacties op dit forum zijn te prijzen, want geen enkele van uw collegegenoten reageert. En nee, ik zal dus niet aanschuiven. Ik walg van uw partij, ik walg van uw coalitiegenoten en ik walg van deze gemeente, die geld voor de zorg overhoudt tbv van uzelf. En ten koste van diegenen die het nodig hebben. Ik walg van Rutte die via zijn persconferentie weeeeeer de NEE stemmers de schuld geven van zijn eigen wetgeving. Ik walg van de VVD en uw reactie. Ik walg van uw reactie op dit forum. Maar goed, u geeft tenminste nog een reactie.

     /   Beantwoorden  / 
 14. Robert van Waning

  @Kees Noomen, dank voor uw uitnodiging. Ik ben liever burger op mijn manier, waarbij ik mijn meningen baseer op wat ik in het publieke domein lees, hoor, meemaak en constateer. Herbert Raat heeft nooit zijn excuses aangeboden voor datgene waarom hij door de Nationale Ombudsman is berispt. Ik heb vóór het referendum gestemd, omdat ik vind dat wij de vele goedwillende Oekraïners niet in de steek mogen laten. Dat is nu helaas wel gebeurd.

    /   Beantwoorden  / 
   1. Ceaucescue

    Kun je je werkster nog minder betalen, bedoel je zeker! Alles wat jij doet, is enkel bedekt met schone schijn om je pure eigen belang te camoufleren.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Juist. Daarnaast is de lafaard te bang om face to face met anderen te praten.

     En uiteindelijk wederm met Raat op de proppen te komen vanwege een nietszeggend akkefietje.

     Het blijft hem pijn doen.

     Zielenpoot.

     En over werkster gesproken, ik heb er nu een die ik 2 euro voor acht uur betaal, dat is altijd nog meer dan dat ze verdient in Zuid Amerika. Dus is doe echt wel aan ontwikkelingshulp.

     En rvw voor stemmen was te verwachten van iemand uit een D666 nest.

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      Hij blijft leuk die hofnar van de SP.

        /  
     2. Robert van Waning

      FaassenPC, hoezo ben ik te bang om face to face te praten? Ik heb je uitgenodigd om eens langs te komen. Die uitnodiging staat nog steeds. Je mag mijn pc’s en mijn boekenkast doorzoeken, als je wilt. Kom maar op, bij mij thuis of elders.

        /  
     3. PeterPC

      Ik heb het niet over mijzelf rvw, ik heb het over de uitnodiging van Noomen.

      Dat je met allerlei drogredenen dat niet durft tekent je laffe karakter.

        /  
     4. Robert van Waning

      PC, ik ben burger op mijn manier, dus niet ‘embedded’ bij enige groepering van welke aard dan ook. Als ik laf was, gebruikte ik een schuilnaam, zoals jij.

        /  
     5. PeterPC

      “Als ik laf was, gebruikte ik een schuilnaam, zoals jij.”

      Dat zeg je nooit over rotary-vriendje en/of anarchistje. Is dat niet een beetje vreemd? En jijzelf met al je schuilnamen bij Dichtbij? Oh wacht toen had je een ban, en dan is er dus niets aan de hand.

        /  
     6. Robert van Waning

      PeterPC = PG van Faassen = Dhr D.A.H.Vinnik =
      Gespleten persoonlijkheid.

        /  
     7. frank

      “Embedded!!!” ben je niet. Ik denk dat niemand je zou willen hebben, maar om zelfstandig te zijn moet je wel een podium hebben. En de gein is, dat je van nagenoeg elk podium bent afgegooid.

        /  
     8. Robert van Waning

      Frank, overdrijf je niet weer een beetje? Het zijn trouwens niet de minsten die verbannen werden en zijn. Zij hoeven zich nergens voor te schamen. Kennelijk sta jij aan de kant van de regimes die dissidenten, oppositieleden en critici verbannen.

      Je bent trouwens weer op de persoonlijke toer. Daar is dit podium niet voor bedoeld.

        /  
     9. PeterPC

      frank heeft wel gelijk.

        /  
     10. Rotary-vriendje

      RvW is wel de enige die hier onder zijn eigen naam schrijft. Moet gezegd, Chapeau !

      Ik heb daar gewoon geen zin in en van mijn part vindt men het laf. Is ook zo. Ik kan er niet mee zitten. Maar ik neem het geouwehoer hier ook niet zo heel serieus. Dus noem mij laf (is waar), ‘gemankeerd’, een linkse luie uitvreter, allemaal goed ! Ik betaal belasting en ik houd me aan de wet. En verder heb ik schik aan een beetje gesar. Goedenavond verder.

        /  
     11. PeterPC

      Klopt Rotary-vriendje. Maar hij is enorm selectief in het bashen van nickname gebruikers. Terwijl hijzelf na zijn terechte ban er geen enkele moeite mee had.

        /  
     12. Robert van Waning

      Weer fout, PC. Mijn verbanning door Dichtbij had ik aan jou te danken. Dat heb je hier zelf geschreven. Noodgedwongen heb ik toen gebruik gemaakt van schuilnamen, die echter telkens door jou en Frank werden verraden, omdat jullie niet van tegenspraak houden.

        /  
     13. PeterPC

      Jouw verbanning was geheel aan jezelf te danken. Ik heb er wel voor gezorgd nadat je weer eens onder een van je pathetische schuilnamen de zaak zat te verzieken, dat je daarop verwijderd bent.

      Wel de juiste gang van zaken vertellen hoor, ras leugenaar.

        /  
     14. PeterPC

      Welke tegenspraak?

        /  
     15. Robert van Waning

      Ik schreef noodgedwongen onder een schuilnaam omdat ik door jouw toedoen (hetze) was verbannen. Het is allemaal na te lezen op http://www.donqui.nl.

        /  
    2. Robert van Waning

     Wat raaskal je nou, Coe? Onze huishoudster werkt al 28 jaar bij ons en heeft niets te klagen. Wat heeft dat met de Oekraïne te maken? En mijn eigenbelang?

     @FaassenPC, ook jij zit er weer naast. Ik kom uit een echt liberaal VVD-nest met een ondertekende foto van Thorbecke aan de muur. Ik heb landelijk nooit op D66 gestemd, alleen soms lokaal, zoals helaas de laatste keer hier in Amstelveen.

     Wat Raat (VVD) mij geflikt heeft, was ernstig genoeg voor een berisping door de Nationale Ombudsman, maar hij heeft daarvoor nooit zijn excuses aangeboden. Dank aan Noomen en aan jou voor deze gelegenheid om dit weer eens op te rakelen.

       /   Beantwoorden  / 
     1. ciska

      Heb je op die foto soms ook een zeer herkenbaar snorretje+ spuuglok getekend?

        /  
     2. PeterPC

      “Dank aan Noomen en aan jou voor deze gelegenheid om dit weer eens op te rakelen.”

      Volgens mij begon jijzelf weer eens te huilen over het verschrikkelijke onrecht wat je is aangedaan.

      Hangt Thorbecke tussen Gretta en Dries?

        /  
     3. Robert van Waning

      Vergelijk je de liberaal Thorbecke met Hitler, Ciska? Leg eens uit.

        /  
     4. Robert van Waning

      PC, Noomen begon over mijn slechte verstandhouding met Herbert Raat en jij zaagde er over door. Zo’n gelegenheid laat ik natuurlijk niet passeren.

        /  
     5. PeterPC

      Ja Ciska, wat bedoel je daarmee?

      Eindelijk eens een vraag van rvw die er toe doet. Nooit verwacht eigenlijk.

        /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.