Regio agenda

Ik had het al weggegooid, maar geef het met verbazing toch maar aan de openbaarheid prijs. Een persbericht van het Amstelland-Meerlanden overleg, waarin het belangrijkste nieuws is dat de dames en heren hebben gepraat. Alsof ze ooit iets anders doen. In het Congrescentrum Amstelveen deze keer. En het ging weer eens over duurzaamheid. Ik was niet uitgenodigd, dus ik neem aan dat ook andere media dat niet waren. Men wist blijkbaar al van tevoren dat er geen nieuws uit zo komen, wegens het torenhoge abstractiegehalte van het geleuter.

 

De burgemeesters en wethouders van Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel en Uithoorn haddeen blijkbaar weer eens behoefte aan een gezamenlijke borrel of zoiets. En daar moet je nu eenmaal een symposium of iets anders gewichtig klinkends bij bedenken. Hetgeen geschiede. ‘Op weg naar 2040 in een duurzame regio' heette de zwamsessie. Hebben ze ook wat afgesproken? Ja hoor, dat energie als eerste element van duurzaamheid wordt opgepakt. Nou, nou. Hoe? Ja, daar zullen we de nodige vervolgconferenties voor nodog zijn. Men heeft het nu zwaar pratend op de agenda gezet, zoals dat heet. Wie zo ingewikkeld doet bij het invullen van zijn agenda moet wel bestuurder zijn. Of politicus. Of milieukletsmajoor. Of een andere job als notoire zwamneus hebben.

‘Onderwerpen van de duurzame agenda zijn onder meer: mobiliteit, wonen, maatschappelijk verantwoord ondernemen en energie& water,' meldt het persbericht. Nou zeg, daar waren we anno 2007 nou nooit opgekomen. Maar de files blijven gewoon, Schiphol groeit gewoon door en energie blijft een hype waaraan vooral de milieubusiness goud verdient. De regio wordt voller en voller, omdat hier nu eenmaal economische bedrijvigheid heerst. Dat is in 2040 heus niet anders. Agenda's, symposia, nota's en rapporten ten spijt. De realiteit gaat gewoon haar gang. Linksom of rechtsom.

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:BBA:’Kijk naar Ameland voor energie’
Lees ook:Vijf gemeenten tekenen ‘klimaatagenda’
Lees ook:Roomser dan de paus
Lees ook:Zesde EnergieOntbijt in Elsrijk
Lees ook:Expositie duurzame energie in raadhuis

2 reacties op “Regio agenda

 1. Cees Sitvast

  Weerzinwekkend. Laat de dames en heren zich eens bezighouden met de dingen die burgers direct raken. De kwaliteit van OV in deze regio bijvoorbeeld.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hans van der Liet

  Ach, meneer Sitvast, zo erg als meneer Bos het schildert is het ook weer niet hoor. De kracht van de overdrijving gebruikt hij nu eenmaal graag om zijn doorgaans inhoudelijk nogal dunne argumentatie te compenseren.
  Ik ga nu overigens alweer een half jaartje per OV door de regio en da’s lang zo slecht niet geregeld.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.