Capaciteiten

(Johan Th. Bos)

Dat het nieuwe college vijf in plaats van vier wethouders telt, zoals het vorige, is volgens VVD-fractieleider en smid van de nieuwe coalitie (met CDA en PvdA) Hans Bulsing noodzakelijk in verband met de toenemende werkdruk. Er moet zo vreselijk veel gebeuren, betoogde hij bij de presentatie van het collegeprogramma en de wethouders kandidaten, dat zo’n uitbreiding van de ploeg (en de bijbehorende financiĆ«le lasten) absoluut verantwoord is.

De stad Almere, met dik 178 duizend inwoners ruimschoots meer dan twee keer zo groot als Amstelveen, heeft vier wethouders. En daar gaat zeker niet minder gebeuren de komende jaren dan in dit door een hartvergroting getroffen dorp. Die poldergemeente groeit ook veel sneller. Voor de komende jaren ligt er een woningbouwprogramma van nog eens 50.000 woningen. Plus natuurlijk alle daarbij passende voorzieningen. Almere wordt dus een van de grote steden. Maar vier wethouders zijn daar al jarenlang blijkbaar genoeg om de aanhoudende expansie te sturen. Bulsing zou er minstens tien voor nodig hebben gehad. Gelukkig – en voordelig – voor Almere dat hij daar niets heeft te zeggen.

Natuurlijk was dat verhaal over die werkdruk een politieke drogreden om de coalitie hier rond te krijgen, zoals ik al eerder schreef. Ik hoop het zelfs. Want de enige andere reden zou zijn dat de Amstelveense wethouders aanzienlijk minder capaciteiten hebben dan hun Almeerse collegae. Wat mij overigens niet uitgesloten lijkt. Of ze werken daar in de polder efficienter. Misschien kan Bulsing partijgenote Jorritsma, de burgemeester van Almere, eens vragen hoe zij het daar meet met een kwartet aankunnen dan hier met een kwintet.

Lees ook:Oppositie bestrijdt noodzaak vijfde wethouder
Lees ook:Gezellig
Lees ook:Wisselgeld
Lees ook:Liberale soap
Lees ook:Coalitie verbiedt vragen stellen aan wethouders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.