Documentairemaker: ‘laten zien hoe mooi Amstelland is.’

“Wij wilden vooral laten zien hoe mooi dat gebied is,”  zegt Tijs Tinbergen. Hij maakte samen met Jan Musch de documentaire over de verstedelijking van het groene gebied in de driehoek tussen Amsterdam, Amstelveen en Uithoorn. Die wordt maandag (5 maart) om 22.45 uitgezonden op Nederland 2. De uitzending is voor een deel gebaseerd op een door Stichting Beschermers Amstelland (www.beschermersamstelland.nl)  eerder gemaakte film, die vorig jaar in de schouwburg in première ging. In de documentaire komen onder meer Henk van Schaik en Kees Lambalk voor. De eerste is een telg uit een agrarisch geslacht, dat al sinds1767 inde Bovenkerkerpolder boert, en baas van een klein boerenbedrijf. Kees Lambalk, ook in de polder gevestigd heeft een groter veebedrijf en zowel koeien als robots. Totaal verschillende boeren, maar zij delen hun liefde voor het landschap. Stichting Beschermers Amstelland hoopt dat meer mensen de schoonheid van de polder gaan zien en zich zullen aanmelden als donateur. De film toont onder meer beelden van broedende grutto’s, een zoetwatermossel, waar de rijp zich op vormt, op het ijs. Tinbergen: “Iedereen wil altijd naar Antarctica, maar echt: het groen om de hoek is ook prachtig.”

Lees ook:Beschermers Amstelland bestaat vijf jaar en komt met lustrumboek
Lees ook:Film over Amstellandse natuur in Buurtkamer
Lees ook:Tv-documentaire op basis van film Beschermers Amstelland
Lees ook:Veel weidevogels in De Ronde Hoep, dankzij boeren en boswachters
Lees ook:‘Bovenkerkerpolder meest bedreigd in Amstelland’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.