Bloemenman ziet gemeentelijk uitsterfbeleid

Maaike Veeningen

‘Een uitsterfbeleid”, noemde (vragenderwijs) eigenaar Henk Anröchte van de bloeiende Bloemenkiosk ‘Tof Bloemen’ aan de Rembrandtweg. Het nieuwe standplaatsenbeleid stond in de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen ter discussie en daarin zou die kiosk eigenlijk niet meet geduld worden, omdat er nu eenmaal geen wielen zijn te bekennen.

Het aantal standplaatsen gaan terug van 21 naar 15 en de daarop nering doende ambulante handelaren moeten wel over een (door wielen) verplaatsbare kan beschikken. Die heeft Anröchte niet en hij wil de nu bloeiende stal vervangen door een andere semi-permante kiosk. Maar ja, daarin voorziet de op tafel liggende beleidsnota niet.

Eigenlijk wist wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) ook niet goed wat zij ermee aan moest en er kwamen heel wat vragen van commissieleden op haar af. In haar eigen fractie stelde raadslid Aslanjan vast dat er voor ondernemers de nodige ruimte moet zijn, zeker voor een met zes medewerkers succesvolle bloemenhandelaar – die de al 55 jaar bestaande zaak van zijn vader overnam – als Anröchte. Veeningen dacht er in een persoonlijk gesprek met de ondernemer wel uit te komen, maar gaf tegelijk aan geen beloften te kunnen doen.

Intussen bemoeit de gemeente zich kennelijk wel met het concept van de bloemenman. Wat raadslid Hulshof van het CDA blijkbaar begreep toen hij vroeg of Anröchte niet gewoon een lege winkel kon nemen. Nee, zei de ondernemer. “Ik ben ambulante handelaar.”

Maar Veeningen zal onder meer in de lagere kosten voor zo’n kiosk wel een concurrentie voor de winkelcentra. En dáár leek, hoewel niet de enige. Wel een schoen te wringen. Dat een kiosk op wieltjes moest staan, dreef de handelaar intussen tot een vergelijking met woonwagens. Die staan bij wijze van illusie nog op wielen, maar niemand denkt dat ze ooit worden verplaatst van het kampje waar zij een standplaats kregen.

 

 

Lees ook:SP en GroenLinks tegen minder standplaatsen
Lees ook:Verschuiving weekmarkt 7 keer per jaar
Lees ook:Geen extra geld voor RTV Amstelveen
Lees ook:Gemeente al gestopt met bedrijf voor controle bijstandsfraude
Lees ook:Maaike Veeningen kandidaat lijsttrekker D66

Eén reactie op “Bloemenman ziet gemeentelijk uitsterfbeleid

  1. Kees

    Hè jongens, ff onder ons. Wat weet Maaike nu wel ?

    Die man runt een zaak die al 55 jaar loopt, heeft een stel werknemers . Dat doet ie in een bepaald concept. En dan komt er een één of andere Jan klaasen uit de raad die zegt hoe hij zijn toko moet runnen. Nog commentaar?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.