VVD: Minder regels voor ondernemers

Ondernemers zin onmisbaar voor een gezonde economische toekomst van Amstelveen en moeten minder regels krijgen opgelegd. Dat zegt de VVD in haar programma voor de verkiezing van een nieuwe gemeenteraad. Die wil dat één wethouder verantwoordelijk is voor coördinatie van minder regeldruk en zijn collega’s daartoe aanspoort.

De huidige coalitiegenoten D66 en Burgerbelangen zullen het daar hartgrondig mee eens zijn en de PvdA (vierde in de coalitie) sluit zich wel aan.

De VVD wil vergunningen afschaffen, samenvoegen of vervangen door een meldingsplicht. Overigens staat die zogenoemde deregulering al jarenlang op het verlanglijstje van B&W, maar doorgaans kwamen nieuwe regels terug voor wat werd afgeschaft, zodat het totaal gelijk bleef. Maar de VVD lijkt vooral de ondernemers op het oog te hebben met deregulering. Zij vindt dat trage ambtelijke procedures, overbodige vergunningen, papierwerk en gemeentelijke regels (die nodig moeten worden opgeschoond) de ondernemers belemmeren.

Aantrekkelijk

De gemeente moet ook niet op het laatste moment met aanvullende eisen komen en de partij zegt zich in te zetten om de OZB voor ondernemers te verlagen. Het moet voor hem aantrekkelijk blijven zich in Amstelveen te vestigen, vinden de liberalen.

Voor expats moet er wat hen betreft een speciale digitale postbus komen voor vragen over door hen onbegrepen communicatie van de gemeente en een ambtenaar die daarop actie onderneemt. En intussen moet de gemeente doorgaan met het naar Amstelveen halen van internationale bedrijven, vindt de VVD.

 

Lees ook:Nieuw gevecht B&W tegen veelheid regels
Lees ook:APV wordt dunner
Lees ook:Gemeente belooft opnieuw vermindering van regeltjes
Lees ook:B&W: regels voor bodem Stadshart
Lees ook:Geen vergunning nodig voor kerstbomenverkoop

2 reacties op “VVD: Minder regels voor ondernemers

 1. Frank Bikker

  Dit verhaaltje horen we al jaren van de VVD, vooral als weer de verkiezingstijd nadert. Ik zit mij nu wel eens af te vragen of ondernemers in het MKB daar nu wel eens iets van gemerkt hebben. UR, KPMG en Action, En grootgrutters tellen we nu eens niet mee, maar wel kleine middenstand en ZZP’ ers?

    /   Beantwoorden  / 
 2. Rotary-vriendje

  Zodat de ondernemertjes nog meer hun gang kunnen gaan en helemaal schijt aan iedereen en alles kunnen hebben?

  Ondernemers zijn belangrijk voor de economie. Maar de broek die zij dikwijls aantrekken is een wel heel groot model. Uiteraard de fatsoenlijke ondernemers – verreweg de meeste – daargelaten. Maar waarom kunnen ondernemers alleen maar goed geld verdienen zonder regels? Moet je eens kijken aan hoeveel regels een uitkeringsgerechtigde zich moet houden ?
  En terecht. Maar o, o, o, kom niet aan de ondernemersgoden.
  Hun wil geschiede.

  Het mantraatje van de VVD is toe aan een nieuw elan. Misschien iets meer inzetten op verantwoord maatschappelijk ondernemen ? Het gaat maar om één ding: geld. En geld moet verdiend worden. Maar net als met andere genotsmiddelen; teveel leidt vaak tot ernstige aandoeningen. Laten we zorgen dat overmatig winstbejag niet tot maatschappelijke ziektes leidt, want dan verwordt het middel tot doel en kan geld wel eens de K in de maatschappelijke cohesie worden. Als ze dat al niet is. Regels zijn er dus niet voor niets.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.