KLM blijft winst verbeteren

KLM maakte in het derde kwartaal een bruto winst van €540 miljoen (marge 18,5%), een verbetering van €118 miljoen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. Over de eerste 9 maanden realiseerde KLM een verbetering van €211 miljoen van €628 naar €840 miljoen (brutowinstmarge 10,7%).

De verbetering komt door de combinatie van hogere inkomsten, lagere brandstofkosten en inspanningen in het kader van het Perform 2020 programma, waardoor de kosten per eenheid omlaag gingen. De productiviteit verbeterde in de eerste 9 maanden met 3,7%.

Volgens de directie is het resultaat bereikt door de inzet van alle KLM’ers. In het derde kwartaal bleef de capaciteitsgroei van KLM Passage beperkt tot 2,1%, Voor de eerste 9 maanden was die 4,6% is. Het volle Schiphol in de zomer liet volgens de maatschappij verdere groei niet toe. Terwijl de capaciteitsgroei in het derde kwartaal beperkt was, stegen bij KLM Passage zowel de inkomsten per passagier als de bezettingsgraad.

“De resultaten zijn het bewijs dat onze KLM-strategie werkt:, zegt president-directeur Pieter Eibers. Maar bij beseft dat het om een tussenstand gaat. “We gaan door op de ingeslagen weg van productiviteitsverhoging en verdere structurele kostenverlaging met als doel het investeringsniveau verder op te schroeven voor de KLM-klant en medewerkers.”

 

 

 

Lees ook:KLM: Meer passagiers en minder vracht
Lees ook:KLM vervoerde weer meer passagiers
Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid

Eén reactie op “KLM blijft winst verbeteren

  1. Frank Bikker

    Dat is gunstig. Ik hoop dat dit ook betere arbeidsvoorwaarden /salarissen voor alle medewerkers met zich mee brengt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.