KLM neemt met fans afscheid van Fokker

KLM staat op gepaste wijze stil bij het naderende einde van de 97-jarige samenwerking tussen KLM en Fokker. De uitfasering van de Fokker 70 bij KLM Cityhopper is in feite de afsluiting van een bijzondere periode in de Nederlandse luchtvaartindustrie.

Omdat veel KLM-fans graag mee willen vliegen op één van de laatste Fokker-vluchten op 28 oktober 2017, heeft de maatschappij een schema bekend gemaakt. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en te boeken via www.klm.com.

Fans

De allerlaatste commerciële vlucht vertrekt vanuit Londen. Kort na de eerste passagiersvlucht van KLM op 17 mei 1920 deden de eerste twee Fokkers hun intrede in de vloot als eerste passagiersvliegtuigen in eigendom van KLM: de Fokker II’s met als registratie H-NABC en H-NABD. De eerste commerciële vlucht met de Fokker II was op 15 september 1920 naar Londen. Met de aankomst van de F70 vanuit Londen is de cirkel weer rond. Op social media besteedt KLM, in aanloop naar 28 oktober, uitgebreid aandacht aan de vertrekkende Fokkers.

Modernisering vloot

KLM Cityhopper begon in 2008 met de vervanging van haar Fokker-vloot met moderne E-Jets, Embraers 190 en 175+, die zorgen voor verdere uitbreiding van het bestaande netwerk, hogere vliegfrequenties en lagere kosten. Met deze verregaande modernisering draagt KLM Cityhopper bij aan een efficiëntere en milieuvriendelijker operatie waarbij kwaliteit en comfort voor passagiers hoog in het vaandel staan.

 

Lees ook:Portret Anthony Fokker op staart Fokker 70
Lees ook:Boet Kreiken leidt nu Customer Experience KLM
Lees ook:Twee exposities in ziekenhuis
Lees ook:Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid
Lees ook:KLM Flamingo houdt ‘after summer party’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.