Suppende start club jonge ondernemers

‘Vliegend’ noemt Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) de start van haar nikeuwe afdeling voor jonge ondernemers. Onder de noemer ‘Strategie en suppen – What’s your legacy?’ trapte zij donderdag (24 augustus) bij het zwembadje in de Poel – Poel’s Up geheten – af met Young Entrepreneurs Amstelveen (YEA). Daarbij mogen ondernemers zich aansluiten als zij jonger dan 37 zijn. Het programma omschrijft OA zelf met ‘suppen, inspiratie, netwerken en roast-diner’.

Wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken (D66) kwam ook kijken. De bijeenkomst begon met een uur suppen, waarna Erno Pickée van Your Legacy een betoog hield over de vraag: ‘Wat is mijn doel en hoe wil ik later worden herinnerd? oftewel ‘What’s your legacy?’. Daarna kwamen de onvermijdelijke ‘netwerkborrel’ en het ‘roast diner’. Volgen de OA willen sommige bezoekers een actieve bijdrage leveren aan de organisatie van evenementen in de toekomst en verdere uitbouw van YEA.

Het doel van de nieuwe club is naar haar zeggen in Amstelveen ‘te bouwen aan een netwerk van gelijkgestemde jonge ondernemers en professionals tot 37 jaar, de generaties Y en Z’. Jonge ondernemers zijn blijkbaar geen professionals. Overigens hoeven zijn allemaal niet in Amstelveen te wonen of te werken, zegt OA, die kennelijk haar vleugels in de regio uit wil slaan. “Ook geïnteresseerden uit Amsterdam of de Amstelland gemeenten zijn van harte welkom.” Het creëren van een regionaal netwerk voor zakelijke en persoonlijke groei is volgens OA het doel van YEA. “Doordat gelijkgestemden hun kennis, ervaring, diensten en producten met elkaar delen”. Overigens is dat het doel van de gehele vereniging, maar jongeren zitten daarvoor nu in een aparte afdeling.

Initiatiefnemer

OA-bestuurslid Michiel de Wijn (33), eigenaar van MIAX Branding en Design, is de initiatiefnemer. “Er is bewust gekozen voor een Engelse benaming”, zegt hij. “Daarmee wordt het netwerk ook opengesteld voor anderstaligen. Gelijkgestemdheid zit in generaties. Y en Z zijn de ondernemers van nu en de toekomst. Tussen X en YZ is niet alleen de leeftijd een verschil. Denk en werkwijze, de zogenoemde cultuur van elke generatie is anders. De leeftijdsgrens van 37 jaar is bewust gekozen om jonge ondernemers die in dezelfde fase van persoonlijke ontwikkeling en groei zitten samen te brengen.”

 Rabobank en Poel’s Up

YEA wil jaarlijks meer evenementen organiseren, die volgens de club ‘een activiteit en inspirerend onderdeel’ bevatten. Op Meetup.com, een platform waar jonge ondernemers veel gebruik van maken, diverse social media kanalen en de website van de OA worden ze aangekondigd. Via die kanalen kan men zich er voor aanmelden. De startbijeenkomst werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Amstel en Vecht en Poel’s Up Amstelveen.

 

Lees ook:Netwerkbijeenkomst OA voor jonge ondernemers
Lees ook:Zwembadje in De Poel gaat ‘Poel’s Up’ heten
Lees ook:Netwerkborrel jonge ondernemers in Abina
Lees ook:Zwembad aan de Poel geopend
Lees ook:Watersport in Poel onveilig door blauwalg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.