Verkiezing A’veense Ondernemer van het jaar

Foto: Anko Stoffels

Wie zichzelf voor de verkiezing ervan opgeeft, kan nu Amstelveense Ondernemer van het jaar worden. Maandag (15 mei) wordt daarvoor het startschot gegeven via de website www.ovhj-amstelveen.nl.

De ondernemersverkiezing is een gezamenlijk initiatief van uiteraard Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) en Gemeente Amstelveen, in samenwerking met Rabobank, het zakenblad AmstelveenZ en KPMG. Alle Amstelveense MKB-ondernemingen kunnen in drie categorieën (klein, middelgroot, startup) meestrijden voor de titel en aanmelden via de website.

Voor de verkiezing van de Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017/2018 zoeken de initiatiefnemers naar hun zeggen naar ‘échte uitblinkers van ondernemend Amstelveen’. Directeur Darshan van Egmond van de OA zegt al jarenlang ‘bevlogen ondernemers’ te ontmoeten. “En ik word nog regelmatig verrast door bijvoorbeeld een onderscheidend aanbod, een innovatief idee of een mooie keuze van een bedrijf op het gebied van duurzaamheid of maatschappelijke betrokkenheid.” Dergelijke bedrijven wil de OA een vorm van erkenning geven.

Dat stimuleert volgens Van Egmond het lokale ondernemerschap. Waarmee wethouder Maaike Veeningen van Economische Zaken het kennelijk eens is. Volgens haar laat de verkiezing zien “hoeveel geweldige bedrijven de stad telt en hoe sterk de lokale economie is”.

Zij wijst er op dat Amstelveen het tijdens de crisis altijd iets beter dan de rest van het land. De gemeentelijke accountmanagers voor bedrijven Tom van Dijk en Mariska Leising zeggen bij bedrijfsbezoeken “prachtige bedrijven” te zien voorbijkomen van familiebedrijven tot MKB en kansrijke starters.

Finale-avond 

De grande finale van de eerste editie van deze verkiezing vindt plaats op 14 november bij het keer op keer wegens malversaties in opspraak geraakte KPMG. Daar wordt bekend gemaakt welke ondernemer de beste is binnen zijn categorie, wie de winnaar is van de publieksprijs en welke onderneming twee jaar lang de titel ‘Amstelveense Ondernemer van het Jaar 2017/2018’ mag dragen. Om er bij te zijn kan met kaarten kopen. De kaartverkoop voor de avond start in juni. www.ovhj-amstelveen.nl.

 

Lees ook:Stemmen voor ondernemer van het jaar
Lees ook:Wethouder en OA geheimzinnig naar bedrijven
Lees ook:Finale Ondernemer van het Jaar bij KPMG
Lees ook:Boekhandel Venstra ‘Ondernemer v.h. Jaar’
Lees ook:Amstelveen wil kunststad van het jaar worden

Eén reactie op “Verkiezing A’veense Ondernemer van het jaar

 1. Tomaat

  Het “zakenblad” AmstelveenZ? Leg uit.
  Het KPMG spreekt voor zich.
  Moet je je daarvoor opgeven? Waarom? Dat weten die lokale bedrijfsbobo’s toch?
  En zeker mevr. Veeningen! !!!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.