Passagiersaantal KLM in maart weer gegroeid

Het aantal door de KLM vervoerde passagiers blijft groeien. In maart steeg het met 7,3% ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden. De capaciteit ging met 6,2% omhoog. De bezettingsgraad bleef vrijwel stabiel met slechts 0,1 procentpunt afwijking ten opzichte van maart 2016.

“KLM heeft een veelbelovend eerste kwartaal afgesloten met een flinke groei van het aantal passagiers. KLM is hiermee op de goede weg naar haar doel om 32 miljoen passagiers in 2017 een memorabele reiservaring te geven, ” zegt president-directeur Pieter Elbers.

In het bijzonder op Europa, waar KLM onverminderd marktaandeel probeert terug te pakken, wist KLM haar positie verder te versterken. KLM Cityhopper voegde in maart alweer een zevende Embraer 175 aan haar vloot toe. Transavia groeide flink, waarbij KLM de situatie met eind maart vorig jaar vergelijkt, toen de basis in M√ľnchen werd geopend.

KLM Cargo wist in maart te profiteren van de mondiale groei in luchtvrachtvervoer. Cargo daalt ten opzichte van maart 2016 met 0,7% procent, in lijn met de minder ingezette capaciteit van 0,3%. De benuttingsgraad steeg met 1,5 procentpunt.

KLM heeft het eerste kwartaal van 2017 naar eigen zeggen goed afgesloten: over de eerste drie maanden steeg het aantal passagiers met 6,5% wat neerkomt op 430.000 passagiers. De capaciteit steeg met 4,7% procent en de bezettingsgraad nam 1 procentpunt toe.

 

 

 

Lees ook:KLM vervoer passagiers blijft groeien
Lees ook:Passagiersgroei maar minder vracht bij KLM
Lees ook:KLM: 8 miljoen passagiers in twee maanden
Lees ook:KLM vervoerde weer meer passagiers
Lees ook:KLM: recordjaar met ruim 30 miljoen passagiers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.