ISX Beveiliging opent kantoor in Almere

Het Amstelveense bedrijf ISX Beveiliging opent deze maand haar nieuwe kantoor in Almere. Met een gemiddelde aanrijtijd van 15 minuten en surveillance met gecertificeerde honden denkt ISX Beveiliging bij te kunnen dragen aan een veiliger Almere. In 2015 zijn daar 1910 geslaagde inbraken geweest. Het totaal van 3132 inbraken, of pogingen daartoe, hebben schade aangericht aan panden en eigendommen en veroorzaken in de meeste gevallen ook psychische en lichamelijke klachten. Uit onderzoek blijkt volgens de onderneming dat bij zichtbare beveiliging en surveillance het aantal inbraken met vaak met meer dan 90% afneemt.

Inbraak of diefstal zijn de meest voorkomende vorm van criminaliteit, gevolgd door gewelds- en zedendelicten en verkeersovertredingen. “Afgelopen februari zijn er in Almere 49 pogingen tot inbraak geweest en evenveel geslaagde inbraken, wat ook zo’n beetje het gemiddelde aantal inbraken per maand is” vertelt Wouter Koppen, eigenaar van ISX Beveiliging.

 

“In de misdaadbarometer is Almere gezakt van plaats 16 naar plaats 33, wat betekent dat de criminaliteit in Almere afneemt. Ook landelijk zien we een daling van het aantal woninginbraken.” Een goede zaak vindt Koppen: “Het aantal is natuurlijk altijd nog te hoog. Met aanwezigheid willen we die daling verder inzetten. We zien dat het aantal inbraken zelfs met meer dan 95% daalt wanneer bekend is dat wij surveilleren.”

 

Verdachtenpopulatie

De verdachtenpopulatie in Almere kenmerkte zich door een groter aandeel vrouwelijke verdachten, jongeren en ‘first offenders’. Ondanks het grote aantal jongeren in Almere is het gemiddeld aantal inbraken niet hoger dan het landelijk gemiddelde. Een kwart van het aantal aangehouden verdachten is afkomstig van buiten Almere. Inbrekers komen ook uit de regio Amsterdam; de daders hebben goede toegangs- en vluchtwegen van en naar hun doelwitten in Almere (bron: rapport BTVO).

 

Stedenwijk en Bedrijventerrein De Vaart meest onveilig

Binnen de provincie Flevoland vinden er in Almere de meeste inbraken plaats. Oudere buurten of wijken met veel verhuisbewegingen blijken het meest veilig. Buurten met lage inkomens, veel huurwoningen of meer alleenstaanden zijn 27 maart 2017

 

Lees ook:Meer fiets- en winkeldiefstel en vernielingen
Lees ook:Amstelveen lijkt walhalla voor woninginbrekers
Lees ook:Nieuwe index om veiligheid regio aan te geven
Lees ook:VVD en D66: ton extra voor aanpak woninginbraak
Lees ook:Ouderenwoningen veiliger tegen inbraak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.