Nieuw kantoor Stadsplein concept voor heel ING

Het gebouw van ING aan get Stadsplein is, na een ingrijpende verbouwing, heropend. Klanten van de bank kunnen er terecht met vragen en voor advies. Met dit kantoor denkt de bank neet gastvrijheid in de dienstverlening te kunnen bieden. Het Amstelveense concept geldt als basis voor het uitrollen naar andere vestigingen in het land, waar online bankieren niet meer is weg te denken en 2,8 miljoen klanten de mobiel bankieren app gebruiken.

Volgens Philippine Risch, directeur Kantoren van ING, is bij het ontwerp inspiratie opgedaan in de horeca wereld. “Daar zit gastvrijheid in de genen”, zegt Risch. “Er zijn geen balies meer, maar huiskamertjes, lange houten tafels en zitjes, die zorgen voor een aangename sfeer. De adviseurs spelen de belangrijkste rol om klanten het gevoel te geven van gastvrijheid. Net als in andere onderdelen van ING Nederland werken zij op een agile manier. Hierdoor hebben zij meer vrijheid en verantwoordelijkheid om klanten de beste dienstverlening te bieden en laten we zien dat bij ING de klant echt centraal staat”.

Naast alles wat er tegenwoordig digitaal kan, blijft er behoefte aan een gesprek met een financieel adviseur, zegt Risch. “Een bankkantoor is en blijft een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening. Juist in tijden van digitalisering wordt het persoonlijke contact tussen adviseur en klant steeds belangrijker. Adviseurs helpen onze klanten op weg met digitaal bankieren en alle nieuwe mogelijkheden die het biedt.”

‘Tech genius’

In het kantoor aan het Stadsplein kunnen klanten terecht voor openen van een rekening tot financiering van een huis of financieel advies bij een erfenis. Enzovoort. Daarnaast biedt het kantoor voor hulp bij digitaal bankieren. Er worden workshops gehouden over internetbankieren en de ING mobiel bankieren app. Een ‘tech genius’, een speciaal getrainde medewerker, neemt klanten die daar behoefte aan hebben mee in de mogelijkheden van digitaal bankieren.

Het kantoor is 6 dagen per week geopend en klanten kunnen ook zonder afspraak terecht. Op basis van hun feedback en de ervaringen met het kantoor neemt ING een besluit voor een mogelijke verdere uitrol van kantoren in deze opzet.

 

Lees ook:Rabobank op zaterdag open voor startende ondernemers
Lees ook:Rabokantoren in Abcoude en Ouderkerk dicht
Lees ook:Atos: KPMG-pand was strategische keus
Lees ook:Koops: ‘Voedselbank mooi, maar eigenlijk overbodig’
Lees ook:Stadshart krijgt ‘Fietshuys’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.