Kandidaat (zomer) ondernemers gezocht

Jongeren van 15 en 22 jaar kunnen deze zomer voor de derde keer deelnemen aan het project ZomerOndernemer in de regio Amstelland, dat op 18 juli start. Doel: het opzetten van een eigen bedrijf tijdens de zomervakantie. Deelnemers leren de beginselen van het ondernemerschap en gaan vervolgens zes weken aan de slag met hun eigen bedrijf. Deelname is gratis en er worden nieuwe deelnemers gezocht. Jongeren kunnen zich aanmelden voor het project via http://www.zomerondernemer.nl.

Zij leren onder meer hoe zij moeten netwerken, marketing bedrijven en bovenal ook geld verdienen dankzij ondernemerschap. Daarnaast zijn zij wekelijks te gast bij ondernemers uit de regio die hun kennis overdragen. Deelnemers zijn vrij om na afloop zelf te bepalen of zij verdergaan met hun bedrijf.

Voorgaande jaren schreef een derde van de deelnemers zich als zelfstandig ondernemer in bij de Kamer van Koophandel. Het project ZomerOndernemer vindt dit jaar voor de zevende keer plaats in Nederland en wordt uitgevoerd door de stichting The New Entrepreneur. In 2015 won het project de Nederlandse en Europese finale van de European Enterprise Promotion Awards in de categorie ‘ondernemerschapsbevordering’. Deze award werd uitgereikt door de Europese Commissie. Sinds het begin van het project zijn bijna 500 jongeren in aanraking gekomen met het ondernemerschap.

 

Lees ook:‘Zomerondernemer’ lokt jongeren uit tent
Lees ook:Lohuis (P60) in bestuur Europees podianetwerk
Lees ook:Weer startersontbijt Rabobank
Lees ook:Weer ondernemersavond van Rabobank
Lees ook:Amstelveen niet in race voor titel Europese jongerenstad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.