BMW-dealer breidt uit wegens A9-grondverlies

BMW-dealer Van Poelgeest, sinds jaar en dag gevestigd aan de A9, wil uitbreiden. Dat moet overigens wel, omdat voor de verbreding van de weg een ander deel van de grond van het bedrijf nodig is. De onderneming wil nu onder meer een parkeergarage bouwen aan de westkant van het bestaande pand en bovendien de werkplaats en showroom vergroten. De parkeerdruk in het Oude Dorp vermindert er door, zeggen B&W, omdat personeel – nu parkerend op het terrein aan de Doorweg – de auto in het vervolg in de eigen parkeergarage kan zetten.

Het college geeft de gemeenteraad voorgesteld in te stemmen met een zogenoemde startnotitie. Die houdt in dat de gemeente een procedure gaat doorlopen waardoor de uitbreiding mogelijk wordt. De kosten die door de gemeente worden gemaakt, worden door Van Poelgeest vergoedt. ‘We zorgen ervoor dat de drie karakteristieke elzen aan de Burgemeester A. Colijnweg (A9, redactie) blijven bestaan’, melden B&W. Zij voegen er aan toe dat ook de groene taxushaag en het groen tussen de nieuwe parkeergarage en de Burgemeester A. Colijnweg zoveel mogelijk wordt ontzien.

Door de verbreding en gedeeltelijke overkapping van de A9 heeft Rijkswaterstaat het terrein tussen de BMW garage en de A9 nodig. Van Poelgeest krijgt daardoor minder stallingruimte voor zijn autovoorraad en voor zijn werknemers. Ook verliest het bedrijf een deel van zijn zichtlocatie langs de A9. Van Poelgeest wil dat compenseren met een gebouwde parkeervoorziening op zijn eigen terrein. Ook wilde onderneming het aantal werkplaatsen en de showroomruimte uitbreiden en moderniseren, conform de standaard van de BMW-dealer.

Van Poelgeest wil het dealerschap uitbreiden voor met name de MINI’s en daarnaast meer ruimte voor de volledige BMW-lijn, met meer verschillende types. Om die te kunnen presenteren is een grotere showroom nodig. BMW Duitsland stelt eisen aan de uitstraling en de inrichting van showrooms voor zowel de MINI als de BMW.

Zelfs de onderlinge afstand van de auto’s in de showroom is bepaald en daarop voert BMW controles uit. Van Poelgeest wil zijn dealerschap niet verliezen en is verplicht aan de eisen te voldoen.  Om alle typen goed te kunnen presenteren is een grotere showroom nodig. BMW Duitsland stelt eisen aan de uitstraling en de inrichting van showrooms voor zowel de MINI als de BMW. Zelfs de onderlinge afstand van de auto’s in de showroom is bepaald en daarop voert BMW controles uit. Van Poelgeest wil zijn dealerschap niet verliezen en is verplicht aan de eisen te voldoen. .

De ruimte voor het bedrijfspand is beperkt. Voor een efficiënte bedrijfsvoering is het gewenst dat auto’s voor het bedrijfspand beide kanten op kunnen rijden en dat er haakse parkeerplaatsen worden gemaakt, zodat deze ook van beide kanten aangereden kunnen worden. Mogelijk dient de brede taxushaag nabij de entree te worden vervangen door een andere, smallere afscheiding met de A9.

Lees ook:OA nam deel aan Dam tot Damloop
Lees ook:Meer parkeerruimte bij nieuw kantoorgebouw Fokkerlaan
Lees ook:Eerste niet Amsterdamse car2go hub in Stadshart
Lees ook:Mini City in Stadshart voor kinderen
Lees ook:Golfcentrum moet contrast stad-landschap ondersteunen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.