Samenwerking thema ondernemersvereniging

 ‘Samen Meer Kansen’ is het jaarthema voor 2014 van de Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Voorzitter Alphons Böggemann maakte dat bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de organisatie. Volgens hem is de economische crisis goeddeels voorbij.

Hij somde talrijke ontwikkelingen op waaruit dat zou blijken, zoals de gestegen huizenverkoop en de gesignaleerde economische groei in Europa. Het Betekent ook dat ondernemers zich niet kunnen blijven verschuilen achter de crisis als het niet goed gaat met hun bedrijf, zei hij. Böggemann pleitte namens het bestuur voor meer samenwerking tussen ondernemers, waar het jaarthema naar verwijst.

De gemeente heeft in het algemeen vorig jaar prima gefunctioneerd, vond Böggemann. Al voegde hij er aan toe dat bijvoorbeeld de Stadshart-ontwikkeling negatief in het oog springt. Een pluim deelde hij graag uit voor het feit dat de A9-overeenkomst met de Rijksoverheid is aangepast zodat een financieel drama voor Amstelveen is afgewend. “Die molensteen is dus van onze nek”, zei hij. “Dat wil  overigens niet zeggen dat wij nu onverdeeld blij zijn, want de echte heling en restauratie van de stad vinden nu helaas geen doorgang, terwijl een deel van de milieubezwaren blijft bestaan. Dat alles  betekent een set-back voor de dynamiek van onze stad en een einde aan de mooie plannen voor de actualisering en veraangenaming van het centrum. Maar wat het zwaarste is moet het zwaarste wegen en vermoedelijk is dit de minst slechte oplossing.”

De nieuwe rotondes, onder meer op de Keizer Karelweg, noemde hij een verbetering voor de verkeersveiligheid en doorstroming. De ambtelijke fusie met de gemeente Aalsmeer achtte hij  een kostenbesparende en toch goed functionerende samenwerking. Alphons Böggemann riep ondernemers opnieuw op zich materieel of immaterieel in het jaar van 50 jaar Amstelveen van de goede kant te laten zien. Activiteiten rond het jaarthema moeten bijdragen aan groei van het ledental van de vereniging, die volgens Böggemann uiterst gewenst is. “Wat zou het mooi zijn als onze gestage ledengroei in 2014 zou leiden tot het bereiken van de magische 300-grens. En mogen wij dan stiekem gaan fantaseren over 350 in 2015 of 2016?”

 

 

Lees ook:OA-voorzitter blij met college B&W
Lees ook:Regelgeving blijft zorg voor ondernemers
Lees ook:Voorzitter OA: ‘Stadshart moet beter worden’
Lees ook:OA: ‘Ondernemers weten nog niets over bezoek Beatrix’
Lees ook:Nieuwe voorzitter Ondernemersvereniging Amstelveen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.