Bedrijfsleven achter tunnel-standpunt B&W

B&W krijgen steun van het bedrijfsleven bij het openbreken van het contract over de A9-tunnel. Evenals het college vindt ook Ondernemersvereniging Amstelveen (OA) dat een gemeentelijke bijdrage van € 100 miljoen aan de tunnelbouw teveel gevraagd is van Amstelveen.  Het OA-bestuur is verder van mening dat toekomstige extra – nu nog niet begrote – kosten en overschrijdingen van de begroting niet mogen leiden tot een lastenverzwaring voor de gemeente en indirect en tot zwaardere financiële lasten voor bedrijven en burgers. Het bestuur zegt te hopen dat nieuwe onderhandelingen resulteren in ondertunneling tegen een voor Amstelveen draagbare bijdrage.De OA betreurt de beslissing van de provincie Noord-Holland af te zien van een randweg om Amstelveen. Die zou ertoe tot een goede verbinding tussen de om te leggen N201 en de A9 leiden, meent de vereniging. Volgens haar is die verbinding noodzakelijk om goede doorstroming van het (vracht)verkeer te kunnen waarborgen en doorgaand verkeer uit de stad te weren. De OA dringt er bij de provincie op aan haar beslissing te heroverwegen of snel alternatieven te onderzoeken. Zij vindt langer uitstel van planning en besluitvorming onaanvaardbaar voor het bedrijfsleven en de inrichting en ontwikkeling van de gemeente. Vooral nu er recent een tracébesluit voor de A9 is genomen.

Lees ook:Ondernemersclub blij met extra geld N201
Lees ook:VVD: Affaire Velemaschool is lesje voor B & W
Lees ook:Duinstreek Haarlemmermeer beter bereikbaar
Lees ook:Onderzoek naar vijf varianten voor Amstelveenlijn
Lees ook:‘B&W verschuilen zich achter provincie met weg golfbaan’

Eén reactie op “Bedrijfsleven achter tunnel-standpunt B&W

  1. Jansonides

    Dit logo lijkt sprekend op het logo van BBA, voorheen Burgerbelangen Amstelveen, thans Bedrijfslevenbelangen Amstelveen?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.