Stichting internationale evenementen richt zich nog alleen op Japan

Internationaal betekent in het vervolg nog uitsluitend: Japans. Althans voor de Stichting AMIE (Amstelveense Internationale Evenementen). Die organiseerde tot nu toe jaarlijks een aan een bepaald land gewijd evenement, maar dat is over. Zij heeft dan ook haar naam veranderd en heet nu Stichting Japan Festival. Blijkbaar heeft het bedrijfsleven op dit moment bij dat land de meeste belangen. De stichting gaat zich in de toekomst uitsluitend ‘concentreren op de versterking van de banden tussen de Japanse en Nederlandse gemeenschap’, laat zij weten. Vorig jaar juni organiseerde zij een Japan Festival in Amstelveen, met onder meer een optreden van 20 top SUMO worstelaars. Ook werd toen de langste sushi bar en de langste ‘sushi roll’ van Europa gemaakt. De bestuursleden van de Stichting, onder leiding van voorzitter mr. F.H.J. van Schoonhoven, komen van de bedrijven Lexence, AON, ABN AMRO, Canon, KPMG, KLM, Zwitserleven en de gemeente Amstelveen.
De Stichting Japan Festival heeft nog als enige doen éénmaal in de twee jaar het grootste Japan Festival in Nederland te organiseren, in Amstelveen. Daarmee wil zij bijdragen ‘aan het positioneren van Nederland als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en Japanse bedrijven in het bijzonder.’ Volgens de stichting is Amstelveen een plek waar het voor expats goed wonen en werken is. Het eerstvolgende Japan Festival vindt plaats in het weekend van 4 en 5 juni 2011.

In de Raad van Advies van de Stichting Japan Festival zitten:de burgemeesters van Amsterdam en Amstelveen, de Japanse ambassadeur, de Honorair Consul General van Japan, de Commissaris voor de buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel (JCC) en de Japan External Trade Organization (Jetro).

Lees ook:Bruisend Japan Festival in het Stadshart
Lees ook:Japanfestival op Stadsplein is ‘voortbouwen op hoop’
Lees ook:Twee dagen Japans feest en (veel) vermaak op Stadsplein
Lees ook:Kersenbloesem festival in het Bos
Lees ook:Gevarieerd programma Japan Festival

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.