Bedrijven bestookt met valse facturen

Bedrijven in Amstelveen en omgeving worden op grote schaal geconfronteerd met door oplichters verzonden valse facturen. Een ervan lijkt afkomstig van de Kamer van Koophandel, de andere van Biz Telefoongids. Volgens het Steunpunt Aquisitiefraude (SAF) hebben de oplichters 1,4 miljoen facturen van 149 euro verstuurd, die nauwelijks zijn te onderscheiden van de doorgaans rond de jaarwisseling verstuurde nota’s van de KvK zelf. Wie de kleine lettertjes op de ‘factuur’ leest, ziet dat het in werkelijkheid niet gaat om een rekening, maar om een ‘aanbieding’ voor vermelding in een bedrijvendatabank, die ‘Kantoor voor Klanten’ heet.

 

De afzenders opereren onder meer op de website kvkhandelsregister.nl, een getrouwe kopie van de echte website van de Kamer van Koophandel. De afkorting KvK zou staan voor ‘Kantoor voor Klanten’. Volgens het SAF is de rekening van het ‘Kantoor voor Klanten’ inmiddels geblokkeerd. Het steunpunt roept bedrijven op geen geld over te maken en het te melden als zij een dergelijke nepfactuur ontvangen.

Een dergelijke nota van 295,12 kunnen zij mogelijk ook verwachten van Biz Telefoongids, waarschuwt Ondernemersvereniging Amstelveen (OA). Bij de schijnfacturen zijn acceptgiro’s gevoegd. Ook in dit geval blijkt slechts uit heel kleine lettertjes onderaan dat het om een aanbieding in plaats van een echte rekening gaat. Niet betalen dus, waarschuwt de OA.  

 

Lees ook:OZB-compensatie startende ondernemers
Lees ook:Nieuw kantoor Stadsplein concept voor heel ING
Lees ook:Rabokantoren in Abcoude en Ouderkerk dicht
Lees ook:Netwerken op raadhuis voor startende ondernemers
Lees ook:Voorlichtingsbijeenkomst over oplichters aan de deur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.