Burgemeester bij oudste inwoonster

Burgemeester Bas Eenhoorn bracht maandag 20 november een bezoek aan Tine van Houten, de oudste inwoonster van Amstelveen. Zij werd die dag 107 jaar. Media mochten er deze keer niet bij zijn, wegens haar broze gezondheid.

Vorig jaar kwamen zowel de twee vorige burgemeesters bij haar. De ‘echte’ burgemeester Mirjam van ’t Veld en kinderburgemeester Melle Vos. Ook toen al werd de pers dringend verzocht weg te blijven uit haar flat aan de Flevolaan.

Mevrouw Van Houten woont nog steeds zelfstandig maar heeft wel veel hulp. Zij zegt heel blij te zijn dat ze in Amstelveen woont. Mede dankzij de goede voorzieningen kan zij nog zelfstandig wonen.

Volgens mevrouw Van Houten is het geheim van haar hoge leeftijd dat zij altijd drie maal per dag eet. Zij heeft een veelbewogen leven achter de rug en verbleef onder andere in een Jappenkamp tijdens de oorlog.

Duitsland

De in Duitsland geboren Van Houten kwam op 5-jarige tijdens de eerste wereldoorlog te voet naar Friesland. Het gezin trok later naar toenmalig Nederlands Indië, waar haar vader als militair en zij als onderwijzeres in de zending werkte. Later kwam zij daar achtereenvolgens als onderwijzeres in de zending en bij de Militaire Inlichtingen Dienst.

Ze woont, na veel landen in de wereld te hebben bezocht, al weer twintig jaar (sinds haar 85e) in Amstelveen. Met haar overleden partner (over wie zij nog altijd met heel veel liefde spreekt) eerst in Zwanenburg, maar het huis daar werd op de duur te bewerkelijk.

 

 

 

Lees ook:Kinderburgemeester bij oudste inwoner
Lees ook:Burgemeester zondag naar jarige oudste inwoonster
Lees ook:‘Gewoon elke morgen opstaan’
Lees ook:Oudste inwoonster nu 106
Lees ook:Mirjam van ‘t Veld geen ‘wereld burgemeester’

Eén reactie op “Burgemeester bij oudste inwoonster

  1. Frank Bikker

    Gefeliciteerd mevr. Van Houten. Ik hoop dat u een prettigeverjaardag heeft gehad.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.