Beste wijkidee van Uilenstede

Alle winnaars

Hoewel andere negen genomineerde ideeën worden uitgevoerd, ging de prijs voor het ‘beste idee’ naar het team dat het centrale plein van Campus Uilenstede wil herinrichten. Wethouder Jeroen Brandes van Welzijn (PvdA) overhandigde de club maandag symbolisch een cheque van tien mille.

Behalve hij zaten de onvermijdelijke Joop Siemers (‘waar kom je hem nou niet tegen’, zei Brandes), VITA-teamcoach Elena Nabotova en kinderburgemeester Varvara Denisova. De uitslag is voor 50% bepaald door de stemronde van het publiek en voor de andere 50% door de vakjury. De wedstrijd vormt een onderdeel van het project Mensen maken Amstelveen.

Alle genomineerden mochten ook komen trouwens. Want ook hun ideeën voor

Team Uilenstede met wethouder Brandes (rechts)

diverse wijken worden uitgevoerd. Daaruit werden er tien gekozen ter beoordeling van jury en publiek.

Ze varieerden van de aanleg van een jeu de boules baan in Westwijk tot spelmateriaal voor buurtfeesten en van een badje in de Urbanuskerk tot bankjes in Keizer Karel Park en het aanbrengen van kindergraffiti op een buitenmuur bij de oude school die Villa Randwijck ten deel valt. Villa Randwijck kwam trouwens met twee (genomineerde) suggesties.

Tweede plaats

Drie initiatieven bleken te eindigen met een gelijke score op de tweede plaats. Dat waren het badje in de Urbanuskerk in Bovenkerk, een Buurtmoestuin in het Oude Dorp en de Kindergraffiti. Volgens Brandes wordt door de met de eerste prijs bekroonde herinrichting van het plein in Uilenstede daar een sociale ontmoetingsplek geschapen, die het hart van de studentencampus gaat vormen.

Maar de anderen gingen dus niet met lege handen naar huis. “Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat wij ook hen financieel in staat kunnen stellen hun initiatief te realiseren”, zei Brandes. De komende weken wordt contact met betrokkenen opgenomen, omdat voor de uitwerking van veel suggesties die samenwerking met de gemeente nodig is.

Eén lijn

“In de wijken weet men het beste wat nuttig is voor de bevolking”, zei Brandes, die zijn stelling in de ideeënwedstrijd bewezen zag. “Er zijn ruim 40 heel goede initiatieven ingediend voor de wedstrijd ‘het beste idee van Amstelveen’. Daaruit zijn er dus 10 geselecteerd waar op gestemd kon worden en waar de jury een oordeel over kon vormen. De vakjury zat grotendeels op één lijn met de publieksjury. De winnaar gooide bij beide hoge ogen. Ook over de overige plaatsen was weinig verschil van mening. En omdat het zulke goede ideeën zijn, gaan we alle 10 de initiatieven honoreren.”

Op het plein in Uilenstede wil men onder meer een pingpongtafel en een speltafel plaatsen.

 

Lees ook:Prijs voor ‘tegelwijsheid’ op campus Uilenstede
Lees ook:Idee voor meer leefbaarheid? 10 mille!
Lees ook:Duurzaam ‘energie-ontbijt’
Lees ook:Lohuis beste directeur poppodia van Nederland
Lees ook:Uilenstede beste klimaatstraat van de stad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.