Veel muziek in oktober in schouwburg

Charlotte Haesen en Tobalita Strijkkwartet. Foto: Ronald Knapp

Schouwburg Amstelveen opent haar seizoen met een concert en ook de rest van de maand oktober zij er concerten. Onder meer van Trijntje Oosterhuis, Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop (reprise) en Charlotte Haesen met het Tobalita Strijkkwartet.

Trijntje Oosterhuis doet Amstelveen in het kader van haar tournee aan op zaterdag 7 oktober. Zij heeft zich door bevriende artiesten, muzikanten en tekstdichters laten inspireren om de mooiste Nederlandstalige liedjes te (her)ontdekken en in een avondvullend theaterprogramma te gieten.

Ze geeft tijdloze nummers een nieuw leven, maar zet ook haar eigen Nederlandstalige hits, zoals De zee, Vlieg met me mee en ‘Ken je mij’ op de setlist. De zoektocht naar Nederlandstalig repertoire werkte zo inspirerend dat Trijntje met de beste Nederlandse tekst- en muziekcomponisten aan de slag is gegaan om ook nieuwe nummers te schrijven. Trijntjes nieuwe album Leven van de Liefde dat deze avond centraal staat, is in september verschenen.

 Nederpop

Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop [reprise]. De helden van toen zijn terug op het podium op zaterdag 14 oktober. De flamboyante voetbalanalist, wiens echte passie muziek is, gaat opnieuw op tournee met oude rockers uit The Clarks, The Golden Earring, The Shoes, Johnny Kendall and the Heralds en The Motions.

Deze Nederlandse bands voerden een halve eeuw geleden de hitparades aan, in het kielzog van de Beatles en de Stones, en zorgden voor een totaal andere muziekcultuur.

 Strijkkwartet

Charlotte Haesen en het Tobalita Strijkkwartet presenteren het Café des Chansons op vrijdag 20 oktober.

Charlotte Haesen studeerde jazz-zang aan het Conservatorium te Amsterdam en werd ‘ontdekt’ op de Noordermarkt. Samen met de gerenommeerde arrangeurs Paul Prenen en Wijnand van Klaveren werd er gewerkt aan een chansons-programma met een strijkkwartet als basis. Het resultaat is een programma met de mooiste Franse klassiekers, muzikaal vorm gegeven door het Tobalita Strijkkwartet: vier musici uit het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Voor de complete muziekagenda, meer informatie en het bestellen van entreebewijzen gaat u naar www.schouwburgamstelveen.nl.

 

Lees ook:Trijntje Oosterhuis live bij RTV Amstelveen
Lees ook:Dansgezelschap Kataklò in schouwburg
Lees ook:Huub Oosterhuis in Cobra Museum over Lucebert
Lees ook:Charlotte Dematons (gouden penseel) bij Venstra
Lees ook:Brentsleng met Amsterdamse nederpop in P60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.