AV Nieuwsblad naar BDU

Net als 46 andere lokale bladen gaat het Amstelveens Nieuwsblad over van de Telegraaf naar BDU Media (Barneveldse Drukkerij Uitgeverij). In de overname zijn ook andere bladen in de omgeving betrokken, zoals het Witte Weekblad in Aalsmeer en Uithoorn. Voor Koninklijke BDU is het naar eigen zeggen de belangrijkste overname in de ruim 145-jarige geschiedenis van het bedrijf.

De Amstelveense krant krijgt, net als de andere lokale uitgaven, een ander gezicht, staat in een persbericht dat in alle van de Telegraaf Media Groep (TMG) gekochte bladen verscheen. BDU is, anders dan de Telegraaf, sterk gericht op lokaal nieuws en de eerste uitgave van een lokaal dagblad (De Barneveldse Krant) dat voorheen vijf en tegenwoordig zes zee keer week verschijnt. De lokale kranten verschijnen niet alleen op papier, maar zeggen daarnaast 24 uur per dag, zeven dagen per week, digitaal nieuws te brengen. De uitgever zegt zich door journalistieke onafhankelijkheid, inhoud en kwaliteit te onderscheiden van concurrenten in een ‘transmediale werkwijze’.

Het Amstelveens Nieuwsblad gaat tot het cluster Hoofddorp behoren en wordt in die plaats gehuisvest aan de Kruisweg. De Barneveldse Krant vormt nog steeds de kern van de krantentak van het bedrijf. Er kwamen 45 nieuwsbladen bij en nu dus nog eens 47. Daarnaast heeft BDU een vaktijdschriftentak, die onder meer het Vakblad voor de Bloemisterij (en drie andere bladen in de sierteeltsector) in omloop brengt.

Medewerkers van de Holland Media Combinatie (HCM), de tak van de Telegraaf waaronder de bladen in en rond Amstelveen vielen, uitgegeven bladen kregen donderdag bezoek van de salesmanager Erwin Klein Wolterink en ‘contentmanager’ Alex Monster, die naar de kantoren in Amsterdam, Haarlem en Leiden gingen. In Hoofddorp worden van 7 juni af dertien kranten wekelijks vervaardigd.

TMG was al een tijd lang in de weer om de huis-aan-huis bladen af te stoten.

 

Lees ook:Dichtbij sluit kantoor in Amstelveen
Lees ook:Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:Blog: nieuw nieuwsmedium voor Amstelveen e.o. van start
Lees ook:Wijkblad: Bezorging weekbladen dramatisch slecht

6 reacties op “AV Nieuwsblad naar BDU

 1. Gerben

  Tja, ook de krant gaat voorbij. Bezorging huis aan huis is bijkans al onmogelijk.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan Demming

  Ik zou het prettig vinden wanneer de nieuwe krant iets minder advertenties zou bevatten en meer nieuws. Nu gaat het ogenschijnlijk alleen om het grote geld.
  Overigens krijg ik het Amstelveens Nieuwsblad al heel wat weken niet meer thuisbezorgd als woonachtige in Middenhoven-zuidwest.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frank Bikker

  Ik hoop dat we nu weer wat echte nieuwsgaring krijgen ipv 90% advertenties, wat me ook overigens funest lijkt voor de advertentieverkoop.
  Ik hoop ook dat we weer een meeschrijf/ reageer-formule terugkrijgen in het digitale gedeelte .

    /   Beantwoorden  / 
  1. Gerben

   Tja, RvW. Niet meer onder ons? Dat vroeg ik me zonet met schrik af.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank

    Nee hoor, rvw is nu voor eigen rekening begonnen. Google hem maar. Of ie veel gelezen wordt , is mij onbekend.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.