Kans op kinderburgemeester uit buitenland

De kans is groot dat Amstelveen een nieuwe kinderburgemeester met een immigratie-achtergrond krijgt. Twee van de drie kinderen die, daartoe geïnstrueerd door de gemeentelijke afdeling communicatie, een week lang campagne gaan voeren om (digitaal) te worden gekozen, zijn in het buitenland geboren.

Zij werden uit totaal deelnemers aan de strijd om de functie woensdag (31 mei) door een jury geselecteerd. De zeven presenteerden zich op het raadhuis en op basis daarvan koos de jury degenen die doorgaan. “Wij hebben het vreselijk moeilijk gehad”, zei burgemeester Mirjam van ’t Veld. Behalve zij, maakten wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Gert Jan Slump (GroenLinks) en Floortje Gordon (D66) en de nu zittende kinderburgemeester Melle Vos deel uit van de jury. Die kwam tot de conclusie dat de rode raad in de presentaties was dat kinderen bij het bepalen van het lokale beleid niet buitengesloten moeten worden. “Daar moeten wij iets mee”, zei Van ’t Veld. Alle presentaties komen op de website www.kinderburgemeesteramstelveen.nl.

Van de gekozen drie kandidaten, die campagne gaan voeren, zitten er twee op de Willem Alexanderschool en is er één leerling van de Pionier. De in Syrië gekozen Mohannad Mawed (Pionier) gaat het in de campagnestrijd opnemen tegen Varvara Denisova, geboren in Sint Petersburg, en Vita Meynen.

 Spannende tijd

Op woensdag 31 mei zijn drie kandidaten geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan om de nieuwe kinderburgemeester Amstelveen te worden. De jury, bestaande uit burgemeester Mirjam van ’t Veld, wethouder Jeroen Brandes, de raadsleden Gert Jan Slump en Floortje Gordon en de huidige kinderburgemeester Melle Vos, kozen voor Mohanad, Vita en Varvara en Vita Meynen (beiden Willem Alexander school). Zij gaan een spannende tijd tegemoet, zei Van ’t Veld. Die begon donderdag met instructie op de respectieve scholen over het voeren van een campagne, die er toe moet leiden dat zei veel stemmen van medeleerlingen, vrienden en familie krijgen. Want anders dan de ‘echte’ sluit Amstelveen zich voor de kinderen aan bij wat internationaal voor burgemeesters gebruikelijk is: Zij worden gekozen en niet door de benoemd.

Varvara Denisova, Vita Meynen en Mohanad Mawed moeten nu van 1 t/m 6 juni duidelijk maken wat hun plannen zijn om kinderburgemeester van Amstelveen te worden. Van 1 juni om 17.00 uur is het ook direct mogelijk op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website www.kinderburgemeesteramstelveen.nl. Stemmen kan dan tot en met 6 juni 0.00 uur.

Op woensdag 7 juni om 14.00 uur maakt burgemeester Mirjam van ’t Veld op het raadhuis bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden, die daarna op 19 juli officieel door de gemeenteraad wordt geïnstalleerd. De afgevallen kandidaten kregen -net als de gekozen drie – in tas vol informatie over de gemeente mee en het advies volgende keer wéér aan de strijd mee te doen. Zij zijn: Angelo Prins, Brandon van Dijk, Olle Soesbeek en Doron Rookmaker.

 

Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester in Rusland geboren
Lees ook:Drie kandidaten strijden om kinderburgemeesterschap
Lees ook:Selectie voor kandidatuur kinderburgemeester
Lees ook:Gemeente zoekt ‘kinderburgemeester’
Lees ook:Nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.