Drukke dagen voor wapenbroeders

In De Bolder werd dinsdagavond (9 mei) een Italiaans buffet geserveerd voor Amstellandse wapenbroeders door Nan Verberkmoes. Er was weer een bijeenkomst voor leden en genodigden van de regionale Bond van Wapenbroeders.

Op 4 mei waren de veteranen van de afdeling bij het Nationaal Monument op de Dam in Amsterdam, het monument ‘Aan hen die vielen’ in Amstelveen, de reeks van vijf Nieuwe Ooster herdenkingstekens in Amsterdam, het monument ‘Verzetsgroep’ Apollolaan in Amsterdam en het Gedenkraam in Aalsmeer.

Op 5 mei nam Reint Huizinga namens de afdeling met de Amstelland banier deel aan het Bevrijdingsdefilé in Wageningen.

Op dezelfde dag was er in Amstelveen een ‘duurzame markt’ in de Amstelveense Stadstuinen, waar de burgemeester met George Lucas (naast vicevoorzitter van de Amstellandse wapenbroeders, ook lid stichting 4 en 5 mei Aalsmeer) de Bevrijdingsvlam ontstak.

Het Bevrijdingsvuur is sinds 1948 het symbool voor leven in vrede en vrijheid. Een loopgroep van Atletiekvereniging Startbaan nam deel aan de estafette ceremonie en nam uit handen van de Wageningse burgemeester het Bevrijdingsvuur voor Amstelveen in ontvangst.

Rond 2 uur ‘s nachts ging de estafette van start. Over een afstand van circa 80 km brachten de lopers het vuur naar de Stadstuinen.

De maandelijkse soosavonden (elke 2e dinsdag van de maand) starten na de vakantie op 12 september weer (19.00 uur in De Bolder, Groenhof 140).

 

 

 

Lees ook:Jaarlijks diner Wapenbroeders
Lees ook:Burgemeester bij Wapenbroeders
Lees ook:Nieuwjaarsreceptie Wapenbroeders
Lees ook:Wapenbroeders bij Klaprozendag
Lees ook:Diners van wapenbroeders…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.