Nabucco in Schouwburg

Zaterdag 5 november (20.00 uur) staat de Staatsopera van Tatarstan met Verdi’s geliefde opera Nabucco in Schouwburg Amstelveen.  Met de traditionele uitvoering van Nabucco, grootse decors en topsolisten.

Met Nabucco toonde Verdi voor het eerst zijn meesterschap. Spectaculaire massa scènes, prachtige aria’s en niet te vergeten het grote slavenkoor Va pensiero maken Nabucco tot een werk waar operaliefhebbers nog steeds van smullen. Nabucco vertelt het verhaal van de joodse ballingschap in het Bijbelse Babylon. De heerser Nabucco raakt verwikkeld in een machtsstrijd met zijn eigen dochter, Abigaille.

Het mag een klein wonder heten dat Nabucco is ontstaan. Het libretto werd geschreven door Menistocle Solera, maar niet voor Verdi. De oorspronkelijke componist weigerde het libretto van muziek te voorzien, waardoor Verdi werd gevraagd.

1000 voorstellingen

Door de mislukking van zijn vorige opera Un giorno di regno, wilde Verdi echter compleet stoppen. Gelukkig hield Solera voet bij stuk en was Verdi om toen zijn oog bij toeval viel op ‘Va pinsiero sull’ali dorate’, het Slavenkoor. De opera werd het eerste grote succes voor de toen 28-jarige componist.

Het gezelschap uit Tatarstan heeft inmiddels al meer dan 1000 voorstellingen in Nederland gespeeld. De prachtige balletten en grootste operaklassiekers komen nu voor het vijfentwintigste jaar naar Nederland. Eduard Bagautdinov, vice-directeur van de Staatsopera van Tatarstan, is trots op deze productie. ‘Bij ons in Kazan maken we een klassieke interpretatie van Nabucco, waarbij we de nadruk leggen op de stemmen en prachtige decors. Nabucco is ontwikkeld door ons internationale team onder leiding van de Italiaanse maestro Marco Boemi.’

 

 

Lees ook:Carmen in Schouwburg
Lees ook:Pocket Opera in schouwburg
Lees ook:Weer Royal Opera House in Amstelveen
Lees ook:Die Zauberflöte in de schouwburg
Lees ook:Staatsopera Tatarstan brengt Aïda in schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.