Open Dag noodopvang vluchtelingen

Gemakkelijk is het niet – men moet zich van tevoren opgeven en een identiteitsbewijs meenemen – maar wie van de Amstelveners wil, kan op 21 april naar de open dag bij de noodopvang voor vluchtelingen komen. Er wordt dan van 18.00 tot 19.30 uur Open Huis gehouden.

Die komt, zoals bekend, in het voormalige kantoorpand van Ballast-Nedam aan Laan van Kronenburg 2. Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft het kantoorpand ingrijpend verbouwd in de laatste maanden, tot een noodopvanglocatie voor maximaal 400 personen. Eind van deze maand worden de eerste vluchtelingen er verwacht.

Over de Open Dag zijn  de omwonenden per brief op de hoogte gesteld en daarvoor uitgenodigd.

Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden op [email protected] en daarbij hun naam en adres vermelden. En een identiteitsbewijs meenemen naar het pand als hij of zij dat bezoekt.

Meer informatie is te vinden op www.amstelveen.nl

 

 

Lees ook:Druk ‘open huis’ opvang vluchtelingen
Lees ook:Noodopvang vluchtelingen nog onzeker
Lees ook:CDA wil extra beveiliging Joodse schoolroute
Lees ook:Vluchtelingen café blijft na gestrande noodopvang
Lees ook:Brand onder kantoorpand Biesbosch

16 reacties op “Open Dag noodopvang vluchtelingen

 1. Ceaucescue

  Zal voor velen onder ons weer een reden zijn om onze vooroordelen bevestigd te zien.

    /   Beantwoorden  / 
 2. PeterPC

  Op je wenken bediend Ceau, waarom moeten de echte Nederlanders papieren tonen? Al die gasten die daar gehuisvest worden zijn allemaal met valse papieren binnengekomen. En dat niet alleen, etc. etc. etc.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Ceaucescue

   @ Peter. Wat moet ik dan als Falasha met een dubbele nationaliteit, waaronder Nederlandse geboren in Ethiopië, naar ander land gegaan via operatie Salomo en opgegroeid hier vanaf mijn tweede jaar?

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Die had in Israël opgevangen kunnen worden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Ceaucescue

     ” Operatie Salomo”!!!!

       /   Beantwoorden  / 
 3. Robert van Waning

  Alleen uitverkorenen mogen vanwege hun vermeende afkomst naar het Beloofde Land. (In NL is zulk onderscheid in strijd met de Grondwet.) Behoort Falasha tot die gelukkigen? Een paar miljoen pechvogels in Palestijnse vluchtelingenkampen in ieder geval niet, want die worden als minderwaardig beschouwd. Die hebben zelfs geen recht van terugkeer naar hun eigen land.

    /   Beantwoorden  / 
  1. PeterPC

   “Jews of Abyssinia. A colony of Jews exists in Abyssinia known under the denomination of “Falashas” or “Emigrants.”"

   Misschien tijd om je eens wat breder te ontwikkelen, rvw?

     /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Ontwikkeling en beschaving hebben geleid tot de universele verklaringen, internationale verdragen en nationale grondwetten die unaniem discriminatie ogv afkomst afwijzen. Israël heeft geen grondwet, want die zou daarmee in strijd moeten zijn.

    /   Beantwoorden  / 
 5. PeterPC

  Ga je weer rvw, een artikel kapot maken met je geneuzel.

  Ik sla even over.

  “Over de Open Dag zijn de omwonenden per brief op de hoogte gesteld en daarvoor uitgenodigd.”

  Dus niet omwonenden mogen er niet naartoe? Doe eens uitsluitsel geven Ceaucescue? Volgens mij ben je behoorlijk ingevoerd op deze materie.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Robert van Waning

   FaassenPC, jij begon off-topic over Israël en over de bevoorrechte mensen die daar wél worden opgevangen itt degenen die niet uitverkoren zijn. Ik gaf daarop een passend weerwoord. We waren gebleven bij ontwikkeling en beschaving. Daar gaat het artikel in essentie ook over, maar jij gaat liever weer op de persoonlijke toer.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Mijn opmerking was voor Ceaucescue. Dat jij je er weer tegen aan bemoeit, omdat je het woord Israël ziet, met je Palestijnen onzin heb ik niets mee te maken. En slaat ook nergens op.

    JB ga eens optreden, er wordt weer een artikel van jou kapot gemaakt door rvw.

      /   Beantwoorden  / 
   2. Robert van Waning

    Je blijft het proberen, hè? Je wilt namelijk niets liever dan dat ik hier ook wordt verbannen, net als bij ‘dat andere medium’. Het gaat hier weer op dezelfde manier: Eerst uitlokken, dan beschuldigen en dan toeslaan.

    ‘Falasha’ had volgens jou in Israël opgevangen kunnen worden. Zij wel. ‘Eigen Volk Eerst’. Nederland selecteert vluchtelingen niet op basis van afkomst, want dit is een ontwikkeld en beschaafd land. Iedereen is hier dus gelijk voor de wet.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Johan, doe wat aan die man. Blokkeer hem, verwijder zijn rotzooi. Maar doe iets. Of wil je echt elk artikel van jou kapot laten maken door deze malloot?

       /   Beantwoorden  / 
   3. Robert van Waning

    Falasha kon volgens PC in Israël worden opgevangen. Alsof dat zo’n gastvrij land is dat een rol speelt in de opvang van vluchtelingen, ongeacht hun af- en hetkomst. Niet dus. Daar moest dus wel even een kanttekening bij worden gezet.

    De Joodse vluchtelingen uit het M-O en uit Ethiopië worden in het ‘Beloofde Land’ trouwens behandeld als tweederangs burgers. Om over de behandeling van de oorspronkelijke Arabische bevolking maar te zwijgen.

    Israël is verantwoordelijk voor grote hoeveelheden vluchtelingen, maar dat zijn geen Falasha’s..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ceaucescue

   Ik heb een uitnodiging gehad. Hoe het met de anderen gaat, weet ik niet.

     /   Beantwoorden  / 
   1. PeterPC

    Leuk voor je Ceaucescue.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.