Collecte diabetes als sponsorloop

Collectanten doen eigenlijk óók een sponsorloop. Dat vindt het Diabetes Fonds. Volgende week – 26 oktober tot 1 november – gaan ruim 25.000 lopers daarvoor langs meer dan 2 miljoen deuren, ook in Amstelveen. Het is de nationale collecteweek van de organisatie. Zij presenteert de collecte in feite als een sponsorloop.

“Het is ook in Nederland een trend dat steeds meer mensen zich willen inzetten voor een goed doel door een prestatie te leveren en mee te doen aan een sponsorloop”, zegt directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds. “Collectanten doen eigenlijk hetzelfde. Zij komen in beweging, trotseren weer en wind en gaan van deur tot deur. Kortom: onze collecteweek is in feite een Deur tot Deur Run.”

Sponsoren collectelopers

Met de ‘Deur tot Deur Run’ roept het Diabetes Fonds op de collectelopers te sponsoren door geld te geven aan de deur. Maar voor wie de collectant heeft gemist of de lopers nog een extra steuntje in de rug wil geven, is online support ook mogelijk. Op de website www.deurtotdeurrun.nl kunnen mensen collectanten sponsoren voor het aantal deuren dat hij of zij langs gaat. Bij voorbeeld de jongste deelnemer Tijn Coppes (3 jaar, 50 deuren) uit Druten of Marcel van Herpt (56 jaar, 76 deuren) uit Waalwijk die al voor de 30e keer meeloopt.

De collecte ook een sponsorloop te presenteren is volgens Dessing nieuw. “Het geeft niet alleen aan het collecteren een extra dimensie, maar is ook hard nodig. Zo’n miljoen mensen in Nederland hebben diabetes en elke week komen daar 1.000 mensen bij. Diabetes steelt je gezondheid en laat je leven met de dreiging van blindheid en uitval van hart en nieren. Met de opbrengst van de Deur tot Deur Run betalen wij wetenschappelijk onderzoek naar de genezing van diabetes, en naar oplossingen die leven met diabetes makkelijker maken.” 

Collecteren 2.0

Naast het fysiek collecteren, kunnen collectanten ook vanaf deze week een online collectebus aanmaken. Dessing: “We spelen in op de behoefte van onze collectanten om via Facebook hun vrienden en familie, bij wie ze niet langs de deuren gaan, te vragen wat in de collectebus te stoppen. We gaan hiermee naar collecteren 2.0.” De online collectebussen zijn aan te maken op www.deurtotdeurrun.nl

 

Lees ook:Gewijzigde openingstijden Diabetes Infopost
Lees ook:Leger des Heils zoekt collectanten
Lees ook:Rode Kruis heeft dringend collectanten nodig
Lees ook:Info over beweging voor diabetici
Lees ook:Collecte Leger des Heils

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.