Ankie Werner-Vos overleden

Ankie Werner-Vos

Voorzitter Ankie Werner-Vos van Stichting Herdenking Gevallenen en Slachtoffers in Nederlands-Indië is na een korte ziekte op 3 december op 62-jarige leeftijd overleden. Zij was sinds begin dit jaar in functie, maar werd in 2005 secretaris. De stichting organiseert de jaarlijkse herdenking op 14 augustus bij het Indië Monument in het C.P. Broersepark. Zij was al bezig met voorbereidingen voor die herdenking van volgend jaar. Volgens de stichting gaf zij ‘koersvast’ en liefdevol leiding. De organisatie realiseerde onder haar leiding ook het monument ‘Gordel van Smaragd’ op het strooiveld van Zorgvlied, dat met uit Indonesië ingevlogen aarde werd gewijd.  Het monument markeert het asstrooiveld voor mensen die zich door geboorte, afkomst of gevoel verbonden weten met Nederlands-Indië en Indonesië.  Ankie Werner is in het verleden gemeenteraadslid voor D66 geweest en penningmeester van de Stichting Gastdocenten WO II, Zuidoost Azië. Zij was Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Lees ook:Monument en Indische geboortegrond op Zorgvlied
Lees ook:Indisch strooiveld Zorgvlied bestaat vijf jaar
Lees ook:Herdenking bij Indie monument op 14 augustus
Lees ook:Onderscheiding voor voorzitter Indië herdenking
Lees ook:Herdenking bij Indië monument Broersepark

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.