Veelkleurig programma Koninginnedag

Met vuurwerk op het Stadsplein beginnen vanavond (vrijdag) om tien uur al de koninginnedag festiviteiten. In P60 gaat dan ook de ‘Quinsnight Loud met onder anderen Gio (zang) van start. Behalve de bekende elementen als de vrijmarkten (de grootste in het Molenkwartier), bevat het feestprogramma veel andere nieuwe en traditionele elementen. Officieel begint het feest overigens blijkbaar pas zaterdagochtend, met het vertrek om 10.00 uur van burgemeester Jan van Zanen in een oude bus voor een tocht door de goeddeels oranje gekleurde stad. Bij Abina treedt ’s middags Gerard Joling weer op en verder zijn er activiteiten in diverse wijkcentra en verzorgingstehuizen.  

Vrijmarkten zijn er ook bij de wijkcentra Westend en De Meent. Bij dat laatste, aan Orion, geeft verder de jeugdbrandweer een demonstratie en kunnen kinderen allerlei spelletjes doen.  In het Oude Dorp zorgt de horeca voor veel muziek in de brouwerij plus uiteraard eten en drinken. Westend, waarbij een terras wordt ingericht en kinderen een afdruk van hun hand  of voet kunnen laten maken en veel kramen staan, is open tot 13.00 uur. In het MOC (Lindenlaan) start vanmiddag om 14.00 uur (vrijdag) een bingo, waaraan men voor vijf euro kan deelnemen. Op koninginnedag rijdt tussen 12.00 en 16.00 uur ook de Elektrische Museum Tram gratis van Bovenkerk naar de halte bij de Amsterdamseweg.

In alle zorgcentra organiseert de Vereniging tot viering van Nationale Feestdagen (VNF) weer festiviteiten op koninginnedag en treden artiesten op.  In Klaasje Zevenster (Brentano): is dat om 14.30 uur Peter Bruis, in het Huis aan de Poel zijn gelijktijdig dat The Sentimentalistis.  Harald Veenstra begint om 15.00 uur in Nieuw Vredeveld en om19.00 uur in De Luwte.  ’s middags om 14.30 uur is Franswa Poerkwapa in De Olmenhof. Het ensemble Pietsiekata treedt om 14.30 uur op in het Zonnehuis, waar ook burgemeester Van Zanen een bezoek brengt. In verpleeghuis Zonnehof is om 14.30 uur Aleid en  in verzorgingshuis Belmonte gelijktijdig het Duo Bonaparte.

In Nes aan de Amstel kunnen zaterdag om 12.30 uur kinderen tot 12 jaar een ballon ophalen en zich inschrijven voor de spelletjes. Om 13.00 uur wordt de vlag hijsen en het Wilhelmus gezongen, waarna een rondgang achter boerenkapel de Rausdouwers begint. Rond het dorpshuis worden spelletjes georganiseerd en om 15.30 uur  is er de trekking en prijsuitreiking van de Nesser loterij, waarna de Oranjeton knuppel een uur later volgt.

Lees ook:Van Zanen leidt beleidsteam veiligheid bij troonswisseling
Lees ook:Programma wijktournee burgemeester op Koninginnedag
Lees ook:‘Breng na Koninginnedag niet verkochte apparaten naar afvalstation’
Lees ook:Festiviteiten in alle wijken op Koninginnedag
Lees ook:Professionele handel verboden op vrijmarkt Koninginnedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.