Gemeente: vuurwerkresten opruimen voor kindveiligheid

De gemeente dringt er bij inwoners die vuurwerk willen afsteken op aan de resten daarvan op te ruimen. Niet primair ter wille van het schonere straatbeeld, maar vooral in het belang van de veiligheid. Jaarlijks raken kinderen ernstig gewond door vuurwerkresten. Vuurwerk is geen kinderspeelgoed, vindt de gemeente. Daarom doet zij een klemmend beroep op haar burgers:  ‘Ruim na de feestelijkheden eigen vuurwerkresten op.’  Een kleine moeite, die veel ellende kan voorkomen, waarschuwt de gemeente.  Zelf reinigt zij op 1 januari alleen specifieke plekken, zoals het Stadshart. “Oud en Nieuw is een feest,” zegt wethouder John Levie van Infrastructuur. “Laat dat dan niet in een nachtmerrie v oor sommigen veranderen. Je mag verwachten dat wie vuurwerk afsteekt, ook zelf de rommel ervan opruimt.”

Lees ook:Gemeente: ruim vuurwerkresten op
Lees ook:Opruimen vuurwerkresten begint op nieuwjaarsdag
Lees ook:Regels voor vuurwerk bij jaarwisseling
Lees ook:Geen centraal vuurwerk in Amstelveen
Lees ook:Al bijna 150 meldingen vuurwerklast

Eén reactie op “Gemeente: vuurwerkresten opruimen voor kindveiligheid

  1. marije

    zou goed zijn als het gebeurt, maar dat weet ik nog zo net niet

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.