Wijkblad: Bezorging weekbladen dramatisch slecht

Veertig procent van de Amstelveense bevolking krijgt niet of sporadisch een van de twee lokale kranten. Dat is althans de uitkomst van een door de Gondelkoerier, wijkblad voor Waardhuizen en Middenhoven, gehouden telefonische steekproef. In Waardhuizen zei de helft van de ondervraagden de het Amstelveens Nieuwsblad niet of onregelmatig te ontvangen. De andere helft ontvangt het blad regelmatig, vooral de laatste tijd. Het Amstelveens Weekblad wordt in dezelfde wijk door 40 procent niet of onregelmatig en door dertig procent regelmatig ontvangen. De overige dertig procent zei de krant alleen de laatste tijd geregeld te ontvangen, maar voorheen nauwelijks.

 

In Middenhoven kwam de uitslag wat het Weekblad betreft ongeveer op hetzelfde neer. Daar ontvangt de helft van de bewoners het Nieuwsblad niet of onregelmatig, de rest regelmatig, met dien verstande dat het voor twintig procent pas de laatste tijd het geval is. In de rest van Amstelveen lijkt de bezorging iets beter te zijn, maar ook daar krijgt veertig procent één of beide bladen niet of sporadisch. Al ziet men ook daar de laatste tijd de bezorging iets beter worden. Overigens zou dat laatste volgens sommigen een jaarlijks terugkerend verschijnsel zijn en mogelijk verband houden met het naderende rondbrengen van de traditionele Nieuwjaarswensen (in de hoop op een financiële bijdrage).

Volgens Gondelkoerier meldde Holland Combinatie, uitgeven van beide bladen, zich niet in de cijfers te herkennen. De klachten over de bezorging van het AN zouden al sinds juni 2008 fors zijn gedaald. Volgens de vestiging van het AN in Amstelveen komen daar wekelijks niet meer dan 35 klachten binnen.  Het aantal klachten over de bezorging van het Weekblad bedraagt volgens HC circa vijftien per week, waarbij natuurlijk de vraag is wie een krant waar toch weinig in staat zou missen. Overigens is het Weekblad wel de krant waarin wekelijks de gemeentepagina’s staan.

Lees ook:BbA wil onderzoek verspreiding Nieuwsblad
Lees ook:Ouder-Amstel krijgt eigen krant
Lees ook:Helft klagers ombudsman gemeente niet of matig tevreden over afhandeling
Lees ook:Ruim helft Amstelveners wil wekelijkse koopzondag
Lees ook:Beide lokale weekbladen nu van Telegraaf

13 reacties op “Wijkblad: Bezorging weekbladen dramatisch slecht

 1. David de Jong

  Als het aantal klachten is gedaald wil het nog niet zeggen dat de krant wordt bezorgd. Bij het Amstelveens Weekblad zou ik zelf bijvoorbeeld misschien wel 50 weken op 52 kunnen klagen. Ik ben er zelf mee opgehouden want het heeft geen zin (hij wordt niet nabezorgd of de week er op alsnog weer bezorgd). Kan me voorstellen dat mensen sowieso na een paar klagen geen resultaat te hebben verkregen stoppen met klagen. Als het aantal klachten het enige kriterium is mbt het checken van bezorging voor de afdeling lokale bladen van de Telegraaf Media Groep!?

  Mijn partij (BBA) vraagt al lange tijd een rondgang in de wijkplatforms naar de situatie va nbezorging en die stemt niet goed. Contractueel hebben we B&W om aanscherping van de contracten van de gemeentemededelingen gevraagd…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Hevi

  Op Bolestein in Buitenveldert is zelfs geconstateerd dat hele pakken in de ondergrondse afvalcontainers werden geworpen. Geen haan die er naar kraait. En klagen dat er niet bezorgd wordt, doet bijna niemand meer. Het heeft geen zin. Iedereen weet hoe het zit met die bezorging: de bewoners, de bezorger, het distributiesysteem, alleen de adverteerder denkt nog steeds dat zijn advertentie in elke huiskamer terecht komt. Maar de ondergrondse afvalcontainer is geen huiskamer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Ger

  Het is triest voor de adverteerders dat de kranten zo slecht worden bezorgd. Als er geen goede bezorgers meer te vinden zijn kunnen er dan niet meer vaste ophaalplekken worden geregeld?

    /   Beantwoorden  / 
 4. Jan Demming

  Het maakt de adverteerders kennelijk niet zoveel uit, want ze adverteren al vele jaren, terwijl zij (kunnen) weten dat het een janboel is met de bezorging. Beetje raar voor een sector die toch met geld omgaat.
  Vaste ophaalplekken zouden een oplossing kunnen bieden, maar dan moeten er wel zoveel kranten komen dat ALLE gezinnen in een bepaalde wijk er hun krantje kunnen halen. Dus ook eventueel kranten aanvullen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. de.sweijen

  Jammer dat u het alleen heeft over de wijken Middenhoven en Waardhuizen terwijl de bezorging inde wijk Groenelaan misschien nog wel slechter is en dat al maanden lang. We kunnen bellen wat we willen maar er ligt geen krant in de bus. Leg
  ze in de portieken van de flats en/of een veel groter aantal in het winkelcentrum Groenhof, want het aantal dat nu neergelegd wordt in Groenhof is om 11.00 uur al op.Waarom niet wat creatiever in uw oplossingen. U maakt de krant toch voor de bewoners, nu lijkt het wel of u uzelf aan het werk houdt. Als de bezorging in deze 3 wijken al maandenlang zo slecht is waarom neemt u dat dan niet serieus. Graag een reactie en geen excuses van “wij kunnen geen bezorgers krijgen”, want dat weet u al meeer dan een helf jaar.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Johan Bos

  De kans dat u een van de hoofdprijzen in de staatsloterij wint, is groter dan dan u een krant in de bus krijgt.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Jan Demming

  Dat het bericht over de beroerde bezorging in Waardhuizen en Middenhoven ging (zelf heb ik ook dit jaar nog steeds geen enkel Amstelveens Nieuwsblad ontvangen) komt omdat de Gondelkoerier in deze twee wijken huis aan huis wordt bezorgd. Dat de bezorging ook in Groenelaan (en nog veel meer wijken) zeer slecht is, zou een reden voor u kunnen zijn om eens contact op te nemen met de redactie van de Wijkkrant die ook in de wijk Groenelaan wordt verspreid.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Hevi

  Moet ik uit bovenstaande reactie concluderen dat het Amstelveens Weekblad en de Echo ook niet in de hemel worden bezorgd? Of is die krantenbezorger daar al woonachtig?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Johan

  Sorry, die reactie kwam onder een verkeerd berciht terecht

    /   Beantwoorden  / 
 10. R.N.Duisdeiker

  nav 2 eerder gestuurde bezorgklachten,geef ik hierbij de volgende klacht. hedenmorgen dinsdag de 18e worden wij en de buren maar overgeslagen door de bezorger.
  Ik vraag mij af wat voor soort individu is deze persoon.
  Hij of zij maakt een indruk van “ikmaak wel uit bij wie ik bezorg of niet” We hebben in het verleden ook wel dergelijke soort van bezorgers aan de deur gehad mnv post of reclamefolders.
  en nu worden wij er weer mee geconfronteerd.
  Ik zou zo zeggen doe er wat aan!!

    /   Beantwoorden  / 
  1. Hans van der Liet

   Die slechte bezorging is inderdaad zorgelijk. Hopelijk ontvangt u wel de Gondelkoerier, want dan blijft u tenminste nog een beetje op de hoogte van wat er speelt in Amstelveen (proest). According to Jan Demming dan, dus dan weet je het wel.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Johan

   Maar waarom klaagt u daarover op deze site? Bezorging van wat? amstelveen.blog.nl ‘bezorgt’ alleen via internet. Over welk medium hebt u het? Amstelveens Weekblad? Amstelveens Nieuwsblad? Moet u toch echt bij de uitgevers daarvan zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.