Golfodrama klaagt over gebrek aan informatie

De actiegroep Golfodrama, die zich verzet tegen de aanleg van een golfcentrum in de Bovenkerkerpolder, is kwaad zij ondanks herhaaldelijk aandringen het programma van eisen voor dat centrum niet kreeg van de gemeente. “Wij hebben van de inhoud ervan nota bene via de website van de initiatiefnemer kennis nemen moeten nemen,” zegt Frank Stroobants van de actiegroep.

“Het is tekenend voor de communicatie van de gemeente. Wij hadden duidelijke afspraken gemaakt met ambtenaren daarover en daaraan op 7 juni nog eens schriftelijk herinnerd. Telefonisch zijn ze niet bereikbaar, in vergadering, op weg naar huis of op vakantie.”

Volgens de gemeente is het programma van eisen inmiddels toegezonden. De groep wil ook de reacties van de burgerij op de Nota van Uitgangspunten voor het centrum en het commentaar van de gemeente daarop.

Er is absoluut geen sprake van achterhouden van informatie, laat een woordvoerster van de gemeente weten. “Aan de actiegroep, die op 7 juni per brief om bepaalde informatie vroeg, is verteld dat het Programma van Eisen nog moest worden vastgesteld en pas daarna kon worden verstuurd. Dat is inmiddels gedaan. Om redenen van efficiency is ervoor gekozen alle gevraagde stukken in één keer te verzenden. Dat men schijnbaar op momenten heeft gebeld dat mijn collega’s met andere zaken bezig waren, zoals overleggen, kan natuurlijk. Zij hebben in ieder geval geen verzoek om contact doorgekregen.”

Lees ook:Golfcentrum moet contrast stad-landschap ondersteunen
Lees ook:Nationale ombudsman wil opheldering gemeentelijke behandeling klacht Golfodrama
Lees ook:B en W komen met notitie over gevaren antennes
Lees ook:Nieuw wijkcentrum Keizer Karelpark wordt deel van scholencomplex
Lees ook:Golfodrama: ‘Burgerbelangen en CDA gewoon onbeschoft’

7 reacties op “Golfodrama klaagt over gebrek aan informatie

 1. Hans van der Liet

  De actiegroep Golfodrama zou er denk ik goed aan doen de woorden van dhr Johan Th. Bos ter harte te nemen: wat burgers ook zeggen, denken of doen, het maakt allemaal niks uit. Die golfbaan komt er gewoon, want ten gemeentehuize is die kogel allang door de kerk (of in dit geval: door de Bovenkerkerpolder). Dit is een zinloze verspilling van tijd, energie en geld. Men kan het misschien een paar jaar rekken, maar dat is het dan ook wel.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert Jan Simons

  Oscar Wilde zei: “Ontevredenheid is de eerste stap naar vooruitgang van een mens of volk.”

  In dit geval uit golfodrama haar ontevredenheid over de aanpak van de gemeente om een golfcentrum door te drammen.

  Laatste gelegenheid voor behoud van de bovenkerkerpolder als groene polder!

  Op 19 september is de laatste gelegenheid om te tonen dat men de Bovenkerkerpolder groen wil houden.
  Voor mensen als Mr. Dr. E.R. Manunza (zie zijn artikel op http://amstelveen.blog.nl/sport_en_recreatie/2006/05/10/golfodrama_in_actie_tegen_golfcentrum) en andere geïnteresseerden.

  Dan vergadert de commissie RWN, Ruimte Wonen en Natuur, en dinsdagavond 19 september is misschien wel de laatste mogelijkheid om iets tegen de huidige besluitvorming te doen (golfcentrum aanleggen) en te pleiten voor behoud van de groene polder.

  Door Uw aanwezigheid doet u al een bijdrage.
  Meer informatie op http://www.golfodrama.nl.

  Ik hoop u op 19 september in het raadhuis te zien!
  Mvg
  Robert Jan Simons

  PS: wie schrijft, blijft. Ik hoop dat mensen als Mr. Dr. E.R. Manunza zijn woorden wil blijven herhalen en dan vooral in de Amstelveense weekbladen (Amstelveens Nieuwsblad en Amstelveen Weekblad).

    /   Beantwoorden  / 
 3. Hans van der Liet

  Het paradoxale is: ik vrees dat een golfcentrum de ENIGE manier is om de polder groen te houden. Het is waarschijnlijk dat of, op de lange termijn, woningbouw. Daarvan zouden de opponenten zich eens rekenschap moeten geven, dat een golfbaan misschien wel het minste van twee kwaden is.

    /   Beantwoorden  / 
 4. nl1961

  Tja, als je alleen maar negatief bent, dan kan je dit verwachten, niet waar.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Actiecomite Golfodrama

  Beste Hans,
  Misschien moet je eens onze website http://www.golfodrama.nl bestuderen, voordat je doet voorkomen alsof we ons nergens rekenschap van geven. Golfbanen zijn geen garantie tegen woningbouw. Een goed voorbeeld daarvan is Amstelborgh bij de Arena. Dat verdwijnt binnenkort om ruimte te maken voor, u raadt het al, woningbouw.
  Met vriendelijke groet,
  Actiecomite Golfodrama

    /   Beantwoorden  / 
 6. Hans van der Liet

  Dus dan liever meteen woningen ipv eerst nog tien à twintig jaar een groen golfterrein voor de deur hebben? Kan geregeld worden hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 7. nl1961

  Ik ben bang dat Hans van der Liet het dit keer bij het rechte eind heeft. Als ik mag kiezen tussen groen (huidig weiland of golfbaan), een drukke weg (kijk naar de planningskaarten van de provincie), of bebouwing (kijk naar de plannen van Amsterdam en de provincie), nou dan weet ik het wel: GROEN.

  Nou wil het akelige feit dat als de gemeente voor het weiland zou gaan, de provincie (en Amsterdam) aan de voordeur aanbellen met hun ideeen. En die wil ik nou net niet. Ik wil groen zien…dus…wel golfbaan en geen weg en geen huizen. brrrrrrr.

  Overigens, ik ken geen huis dat in waarde is gedaald toen er plotseling een golfbaan in de achtertuin kwan. In tegendeel.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.