Zondag herdenking bij Indiemonument

De slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog in Nederlands-Indië worden zondagavond (14 augustus) om 19.30 uur herdacht bij het Indië monument in het Broersepark. Zestig jaar geleden, op 15 augustus, capituleerde Japan en kwam er een einde aan de oorlog. De jaarlijkse herdenking van slachtoffers is altijd een dag eerder. Dit jaar werkt het Fanfarekorps Koninklijke Landmacht ‘Bereden Wapens’ mee. Burgemeester Va n Zanen en de voorzitters van de organiserende stichting en de Amsterdamse afdeling van de Bond van Wapenbroeders zullen spreken. Ook prof. Bob Smalhout houdt een lezing.

Lees ook:Herdenking bij Indië monument Broersepark
Lees ook:Herdenking bij Indie monument
Lees ook:Naar herdenking bij Indiëmonument via A’damseweg
Lees ook:Forse opkomst Indië-herdenking ondanks slecht weer
Lees ook:Prof. Lapré bij jaarlijkse Indië herdenking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.