Geen blindgangers in Bovenkerk

Zonder gevaar voor een explosie kan de bouw in Bovenkerk Centrum beginnen. De melding van een Bovenkerker (in januari dat er een niet ontplofte bom onder de grond ligt, was volgens de gemeente loos alarm. Zij heeft archiefonderzoek gedaan en alle beschikbare gegevens van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) bekeken. Ook is met oudere bewoners uit de buurtschap gepraat, die er ook tijdens WO II al woonden. Geen zogenaamde blindgangers dus. Wel blijft het mogelijk dat er brandbommen op de Noorddammerweg zijn gevallen. Maar zijn volgens de gemeente, zeker op grote diepte, niet gevaarlijk. Gaat u maar rustig slapen, is dus haar boodschap.

Lees ook:Urgentie in Bovenkerk voor bewoners sloopflat Carmenlaan
Lees ook:B&W omarmen ‘Poelparel’ plannen Bovenkerk
Lees ook:Wethouder: ‘Vlam in de pijp in Bovenkerk’
Lees ook:Weer Bovenkerker Week op komst
Lees ook:Balansventilatie Bovenkerk volgens gemeente ongevaarlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.