Ruim driekwart stemmers koos ‘bomenbrug’ A9

4-bruggen-verkleind-500x301De brug met bomen, in de stemronde aangeduid als “Brug B”, is als absolute winnaar uit de bus gekomen bij de verkiezing door burgers uit vier ontwerpen voor de overkapping van de verbrede A9 bij het oude KPMG pand.

Dit ontwerp kreeg 77% van de bijna 12.000 stemmen, meldt de gemeente. De overige ontwerpen kregen elk zo’n 7% van de stemmen. De architecten van het winnende ontwerp, Paul de Ruiter architects en CULD, krijgen opdracht het schetsontwerp uit te werken.

“Amstelveen heeft overduidelijk gekozen”, zegt A9-wethouder Herbert Raat. “We zijn overweldigd door het succes. Dit laat zien dat inwoners graag mee willen beslissen over hoe hun stad eruit komt te zien. Het ontwerp past goed bij het groene karakter van de stad. Wat mij betreft is de volgende stap inwoners ook na laten denken over een naam voor de brug. We zullen de komende periode kijken hoe we dit precies vorm gaan geven.”

Stemronde

Inwoners konden in de eerste helft van november kiezen uit vier schetsontwerpen voor de fietsbrug die over het verkeersplein bij de Keizer Karelweg ter hoogte van de westelijke toe- en afrit A9 komt te liggen. Stemmen kon via www.fietsbrugamstelveen.nl, door de coupon uit het Amstelveens Nieuwsblad op te sturen of door langs te komen bij Belevingscentrum Amstelveen InZicht. Een team van deskundigen beoordeelde voorafgaand aan de stemronde de ingediende ontwerpen. Zij keken naar criteria als veiligheid, techniek, kosten en functionaliteit.

Fietsbrug over de A9

Vanuit het zuiden gezien begint de (helling van de) brug bij de Ouderkerkerlaan en aan de noordzijde eindigt die bij het busstation. Met deze brug wordt het gemotoriseerd verkeer gescheiden van het langzaam verkeer. Hierdoor ontstaat een vlottere doorstroming op het kruispunt en wordt de oversteek veiliger voor fietsers, snorfietsers en voetgangers.

De bouw van de fietsbrug wordt in de laatste fase van het project verbreding A9 gerealiseerd (uiterlijk 2024-2026). Aanvullende beelden zijn vanaf woensdagmiddag te bekijken bij Amstelveen InZicht (Stadsplein 103).

 

Lees ook:Meepraten over fietsbrug A9
Lees ook:Inwoners kiezen fietsbrug A9
Lees ook:Gemeenteraad buiten spel bij fietsbrug
Lees ook:Vijf opties voor nieuwe Amstelbrug
Lees ook:Inloopavond ontwerp avontuurlijke speelplaats

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.