Ideeën van omwonenden voor A9-overkapping

Overkappingen

Overkappingen

Een groene plek om elkaar te ontmoeten, een schaatsbaan, een creatieve verlichting, een kunstobject. Het waren maar enkele van de suggesties waarmee omwonenden kwamen voor de nog de realiseren derde verkapping van de A9. Die komt bij de Meander, op de plek waar nu een tunneltje onder de weg door naar de Burgemeester Rijnderslaan loopt.

Zo’n 30 omwonenden droegen donderdag op de voor hen georganiseerde meeting ideeën aan en bogen zich over de tekeningen van diverse mogelijkheden. Volgens wethouder Herbert Raat is de overkapping tot stand gekomen door de inzet van omwonenden en hij zegt te vinden dat de ook een stem moeten hebben bij de uitvoering ervan. “Alle ideeën worden meegenomen, waarna deskundigen kijken wat er gerealiseerd kan worden,” zegt hij.

Er waren ook vertegenwoordigers van het nieuw woningbouwproject in het voormalige KPMG-gebouw en de toekomstige bewoners daarvan.

De ontwikkelaar betaalt de helft mee aan de extra breedte van de overkapping.

Financiële reserve

De gemeenteraad besloot in juli geld te reserveren voor extra breedte van die derde overkapping. Die wordt nu verbreed van 17 naar 80 meter. De afspraken tussen Rijkswaterstaat en de gemeente worden naar verwachting in maart bekrachtigd.

 

Lees ook:Extra en lagere overkapping A9 kost € 9 miljoen
Lees ook:Info-meeting over gevolgen voor ondernemers van A9-tunnel
Lees ook:Tweede overkapping A9 (bij Stadshart)
Lees ook:Architectuur KPMG-pand verdwijnt voor flats
Lees ook:GroenLinks wil onderzoek ándere A9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.