Klaar voor protest A9 in raadhuis

Actievoerende bewoners van de Meander en Elsrijk zijn dinsdag met spandoek present bij de raadscommissie Ruimte, Wonen en Natuur (RWN), die dan de plannen voor de verbreding van rijksweg A9 bespreekt. Bij de commissie zal door hen worden ingesproken.

In de wijken worden ook flyers uitgedeeld met de bezwaren van de bewoners tegen de plannen. Onder meer zien zij niet zitten wat er gaat gebeuren tijdens de werkzaamheden aan de verbreding – onder meer wordt het Meanderpark goeddeels gesloopt en komt het na vijf jaar pas gedeeltelijk terug – en vreest met voor luchtvervuiling door de A9. De weg had volgens de actievoerders door een tunnel moeten lopen in Amstelveen.

 

 

 

Lees ook:Muurvaste plannen A9 op info-avond
Lees ook:SP start ansichtkaartenactie minister Schulz A9
Lees ook:VVD en D66: ‘Aantasten Meanderpark al compenseren’
Lees ook:D66 gaat mening burgers peilen over A9
Lees ook:D66: ‘burgers laten meepraten en groen sparen bij plan A9′

20 reacties op “Klaar voor protest A9 in raadhuis

 1. Robert van Waning

  Succes! ‘Riool van Raat’ is een passende benaming voor die brede open betonnen verkeersgoot dwars door het midden van Amstelveen. Het is immers een open verkeersriool. Amstelveen zal Raat nooit vergeten en vergeven.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Rotary-vriendje

   ‘Riool van Raat’? Oh, je bedoelt rioolrat.

     /   Beantwoorden  / 
  2. Gerben

   Gokje, op 15 maart stemmen de meeste Amstelveense kiezers op VVD.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Rotary-vriendje

    Mag toch ? Kan mij het nou rotten wat de VVD doet, voor mij zijn ze de meest lucratieve partij.

      /   Beantwoorden  / 
    1. frank bikker

     Nou het zou misschien wel eens interessant zijn te kijken , waarom mensen zo kiezen. Vooral omdat ik denk dat het tegen hun eigen belang is, dat ze zo stemmen. Om een voorbeeld te noemen. Ik denk dat de meeste VVD-stemmers een vaste baan willen hebben en dat wordt steeds moeilijker dankzij diezelfde VVD.

       /   Beantwoorden  / 
     1. PeterPC

      Vertel.

        /  
     2. Frank

      Nee.

        /  
     3. Rotary-vriendje

      Ga het PC maar niet uitleggen. Komt ie misschien in gewetensnood.

        /  
     4. Frank

      PC en geweten?
      LOL.

        /  
 2. Gerben

  Iemand bereid om 100 mijoen euro op tafel te leggen?

    /   Beantwoorden  / 
  1. Jan Demming

   t’ Is maar wat je belangrijker vindt, geld of gezondheid, Gerben.

     /   Beantwoorden  / 
   1. Frank Bikker

    Zo lang iedereen nog vrolijk rondrijdt/vliegt/consumeert enz. hebben we weinig recht van spreken, lijkt me.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gerben

     En dat doen we, beste Frank. Recht van spreken..
     Recht voor allen!

       /   Beantwoorden  / 
  2. Robert van Waning

   Wat heeft consumeren etc. te maken met die onbegrijpelijke en onverantwoorde keuze voor een open verkeersgoot ipv voor een tunnel?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Gerben

    Moet je Frank vragen. Die heeft weet van rondrijden, vliegen en consumeren.

      /   Beantwoorden  / 
 3. Gerben

  Gezondheid! Staat bij iedereen op nummer 1, beste Jan.
  Gondelkoerier achter de actie? Hulde!

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Vijf jaar ellende van een lange en brede bouwput in het centrum, dwars door alle vitale Noord-Zuidverbindingen. En wat krijgen Amstelveners ervoor terug: Een permanente lange en brede open betonnen goot dwars door het midden van hun woonplaats, vol voorbijrazend (vracht)autoverkeer van elders naar elders. Dat hebben gemeentebesturen van andere woonplaatsen beter geregeld voor hun bewoners.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Robert van Waning

  Waar was de discussie? Waar blijft het verzet? Nu kan het nog.

  Men beseft kennelijk niet wat er gaat gebeuren: Na vijf jaar ellende zal de situatie alleen maar nóg slechter zijn dan nu. Nog steeds zal dan dwars door het midden van onze woonplaats een nóg bredere strook niemandsland lopen waardoor nóg meer doorgaand vracht)autoverkeer zal razen. Het voornaamste verschil is dat het vitale Noord-Zuid verkeer óver de A9 zal rijden ipv er onderdoor. Tel uit je winst.

  De economische en maatschappelijke schade voor onze gemeente zal door de verbreding en verdieping van de verkeersgoot A9 groter zijn dan de 100 miljoen euro die het gemeentebestuur denkt te besparen door de tunnel op te blazen.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Matthijs

  Onder de weg door? Waar moet de weg dan voor aangelegd worden? U valt kennelijk in het vreemde spraakgebruik van de gemeente dat de A9 moet worden ‘ondertunneld’ (zodat die tunnel kennelijk onder de weg door moest lopen). Het IJ is ondertunneld en de Maas, dat zei men ook. Maar een weg? Die loopt toch juist dóór een tunnel. Nou ja, als men maar vaak genoeg door rood rijdt, wordt het vanzelf goed in plaats van fout…

    /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Matthijs, u maakt zich over dezelfde dingen druk als Johan Bos en u leest ook even slecht als hij. Dat valt iedere keer op.

  Ik schreef namelijk niet ‘ondertunneld’, maar dat maakt u ervan.

  Na vijf jaar bouwput-ellende loopt de Noord-Zuid verbindingsweg Keizer Karelweg óver de A9 ipv er onderdoor, zoals nu. En Amstelveen verliest in het centrum nóg meer ruimte aan de A9. Tel uit je winst. Dat is wat ik schreef en bedoelde. Kunt u het een beetje volgen?

  Van mij mag de tunnel best ‘ondertunneld’ zeggen, als die tunnel er maar komt.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.