Muurvaste plannen A9 op info-avond

Wethouder Herbert Raat (rechts) was op de eerste informatieavond over A9 present

De plannen van Rijkswaterstaat voor de verbreding van de A9 liggen muurvast. Tot die conclusie komen bezoekers van de eerste – dinsdag in de schouwburg gehouden – informatiebijeenkomst. Alleen met de gemeente is nog discussie mogelijk, constateert bewoonster Ankie Szlapka van de Meander. Zij wil dat er afspraken worden gemaakt die onder meer inhouden dat de Meander niet wordt verbreed, daar wel een beschermd fietspad wordt aangelegd en er een knipperbol (met beschermde voetgangersoversteek) bij de poort naar het Stadsplein komt.

Verder wensen zij en anderen duidelijkheid omtrent de inrit van de parkeergarage, als verkeer langs de Schouwburg niet meer mogelijk zal zijn, en zich op de exacte routing van het busverkeer. Ook wil Szlapka weten waar de parkeerplaatsen komen voor de bewoners van de torens 1 en 2 aan de Meander, ‘als het verkeer op de afrit van de A9 over hun terrein raast’.

Overigens heeft de vereniging van Meander bewoners aangekondigd een juridische strijd tegen de A9-plannen te beginnen, nu de tunnel achterwege blijft en het Meanderpark gesloopt dreigt te worden.

 

 

Lees ook:Druk bezochte info-avonden A9
Lees ook:Klaar voor protest A9 in raadhuis
Lees ook:Uitbreiding gebouw P60 gestart
Lees ook:Miljoenen vergende aanpak buitenruimte Uilenstede gestart
Lees ook:Eerste bewoners Zonnehuis verhuisd

14 reacties op “Muurvaste plannen A9 op info-avond

 1. CeeBee

  Vond deze bijeenkomst niet in de schouwburg plaats?

  En de knipperbol is -als ik wiki mag geloven- in 1962 afgeschaft..

    /   Beantwoorden  / 
 2. Robert van Waning

  Allemaal eigenbelang, toch, CeeBee?

  Het heeft geen zin om naar die bijeenkomsten te gaan, want de VVD-ers van Rijk en gemeente hoeven geen rekening houden met wensen en bezwaren van Amstelveners: Democratie op z’n Amstelveens.

    /   Beantwoorden  / 
 3. CeeBee

  Nou, dan ga jij toch niet? Mij best, en vele anderen ook denk ik..

    /   Beantwoorden  / 
 4. Robert van Waning

  Waarom beschuldig je die Meanderbewoners niet van eigenbelang, zoals je bij mij deed?

  Dat je als rechtgeaard VVD-er niet van tegenspraak houdt, is nu wel duidelijk.

  Ik vraag mij trouwens af of de appartementen in het Stadshart waarde verliezen door die betonnen klankkast van de verbrede A9. Die van Meander wel, vrees ik. Voor ons dienen zij als geluidsschermen.

  Ik hoop dat de eigenaars tot het bittere einde zullen blijven strijden. Ik wens ze sterkte en succes.

    /   Beantwoorden  / 
 5. CeeBee

  Ik wens de eigenaren van Meander ook sterkte en succes. Zij verdienen mijn respect, omdat zij actie ondernemen in plaats hier steeds dezelfde plaat af te draaien.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Robert van Waning

  Telkens als hier weer een artikel of reactie pro-A9, pro-Raat, anti-Unibail, anti-Stadshart, etc. wordt geschreven, reageer ik daar natuurlijk op, voor het broodnodige tegenwicht.

  In het publieke debat neem je vaak standpunten in die je regelmatig moet verdedigen. Zo werkt dat in een democratie.

  Jij ziet liever de persoonlijke aanvallen en andere off-topic flauwekul van PeterPC etc., maar dit is niet jullie particuliere speeltuin.

    /   Beantwoorden  / 
  1. CeeBee

   Noch de jouwe RvW..

     /   Beantwoorden  / 
   1. Robert van Waning

    Jij-bak. Slaat nergens op. Ik maak nooit zulke nare persoonsgerichte opmerkingen zoals jij hierboven deed. Ik probeer ook niet om anderen dmv valse aantijgingen weg te pesten, zoals PC blijft proberen. Je schreef dat mijn kritiek op het open verkeersriool louter uit eigenbelang was. Jij en je maten grossieren in dat soort persoonsgerichte nonsens. Zie die twee overbodige opmerkingen van jou, hierboven.

      /   Beantwoorden  / 
    1. PeterPC

     Anderen van jij-bakken beschuldigen? Dat is groots. En nogmaals hou mij buiten deze discussie. Elke keer als je niets te zeggen hebt ga je CeeBee, mij, frank en nog wat mensen beschuldigen van vooringenomenheid. Of en dat is nog mooier mij koppelen aan andere reageerders alhier. Net als dat enge overjarige SP meisje. Eigenlijk lijk je mij een heel bang mens. En die moeten ze niet hebben bij de marine.

       /   Beantwoorden  / 
    2. CeeBee

     Ah, daar is weer: de persoonsgerichte aanval. De kaart die bij het eerste beste tegengas wordt getrokken. *gaapt*

       /   Beantwoorden  / 
    3. Robert van Waning

     Inhoudelijke tegenargumenten zijn meer dan welkom want dan is er sprake van discussie. Jullie maken alles echter meteen persoonlijk (zie hierboven) en nemen daarbij zelfs elkaars maniertjes over, zoals *gaapt*.

       /   Beantwoorden  / 
  2. PeterPC

   Waarom haal je mij er altijd bij rvw? Ik ben Raat niet hoor, verwarde man.

     /   Beantwoorden  / 
 7. Robert van Waning

  Die bak A9-ellende wordt aan de omwonenden verkocht met bedrieglijk-idyllische plaatjes met veel bomen en groen en met weinig auto’s. Alle stoplichten zijn daarop weggelaten. Die zorgen straks voor extra lawaai en luchtvervuiling van stilstaande en optrekkende auto’s. Autoverkeer naar de KK-weg komt zelfs twee keer voor een stoplicht te staan. Fijn voor de bewoners van die Meanderflat.

  De Meander wordt een toegangsweg voor het Stadshart, waarvoor hij natuurlijk niet geschikt is. Arme bewoners. Er komt nog steeds geen rechtstreekse aansluiting van de A9 aan de Beneluxbaan.

  De grootste missers waren destijds natuurlijk het niet-aanleggen van een verbindingsweg tussen A9 en A10 ten oosten van Amstelveen, (benedenwinds, dus met minder herrie en luchtvervuiling in de woonomgeving) en het niet-aanleggen van een binnenring rondom het Stadshart. Toen is het fout gegaan en het gaat nog steeds fout.

  Dat informatiecircus is zinloos omdat alle plannen muurvast zijn. Als bewoners mogen wij ons alleen verbazen over de voortzetting van alle planologische, stedenbouwkundige en verkeerskundige fouten die in het verleden in en om het Stadshart zijn gemaakt.

  Critici worden stevig aangepakt en hun persoonlijke antecedenten worden onderzocht en openbaar gemaakt. Lekker sfeertje voor publiek debat. Democratie op z’n Amstelveens.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Robert van Waning

  Waar de minste mensen wonen en vlak bij het Amsterdamse Bos, komt de breedste overkapping met een park. Het gemeentehuis zorgt weer goed voor zichzelf en zijn directe omgeving.

  Vlak bij het dichtbevolkte Stadshart komt bovenop de 8-baans A9 een druk vierdubbel verkeersplein mét stoplichten, maar zónder geluidsschermen en zonder bomen.

  Over dat kruispunt komt een sierlijke brug voor voetgangers en fietser. Op de tekening zit daar een echtpaar met een jong kind op een bank. Het sprookje vermeldt echter niet de talrijke scooters en bromfietsen die over die brug zullen scheuren.

  Amstelveners, jullie worden belazerd door de liberale autolobby!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.